Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Víkendové nehody

ŽĎÁRSKO: Jedno lehké zranění. 

     V posledním listopadovém víkendu vyjížděli na Žďársku dopravní policisté k šesti dopravním nehodám. Byl to zároveň první víkend, kdy silnice pokryla sněhová pokrývka. Při srážkách nebo vyjetí ze silnice se pouze jeden pasažér lehce zranil. A byl to zároveň řidič, který se před jízdou posilnil alkoholem. Škoda na vozidlech dosáhla výše 466 000 korun.

     V sobotu 27. listopadu 2010 v 08:20 hodin jela devětadvacetiletá řidička s osobním vozidlem Škoda Fabia po silnici III. třídy směrem od obce Jindřichov k obci Pucov. Při jízdě v prudké pravotočivé zatáčce nepřizpůsobila rychlost jízdy především svým schopnostem, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které je možno předvídat. Vozovka byla pokryta souvislou vrstvou ujetého sněhu bez posypu a řidička dostala s vozidlem smyk. Při nezvládnutém smyku přejela do protisměru, kde zachytila levou zadní části vozidla Škoda o levou přední část osobního vozidla Ford Focus, jedoucího z opačného směru. Ke zranění osob nedošlo. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen. Způsobená škoda na vozidlech dosáhla výše 165 000 korun.


     Rovněž v sobotu 27. listopadu 2010 v 09:40 hodin jel devětapadesátiletý řidič s nákladním vozidlem Man po silnici ve směru od obce Radňovice ke Žďáru nad Sázavou. Řidič při jízdě do stoupání do mírné levotočivé zatáčky na komunikaci pokryté souvislou vrstvou rozbředlého sněhu, nezvládl řízení nákladního vozidla, dostal smyk a následně skončil v levém silničním příkopu. Na nákladním vozidle vznikla hmotná škoda ve výši asi 40 000 korun, na krajnici a silničním příkopu asi 2 000 korun. Dechová zkouška na alkohol byla negativní.


     Dne 28. listopadu 2010 v 21:15 hodin projížděl osmadvacetiletý řidič s vozidlem Volkswagen Golf po silnici směrem od obce Osová Bitýška na obec Velká Bíteš. Při průjezdu levotočivou zatáčkou v klesání nepřizpůsobil rychlost jízdy povětrnostním podmínkám, které je možno předvídat a dostal na zasněžené vozovce smyk. S vozidlem přejel do protisměru. Sjel do levého silničního příkopu, kde se vozidlo převrátilo na střechu. Na vozidle Volkswagen Golf vznikla hmotná škoda ve výši asi 150 000 korun.

 

por. Mgr. Jana Martincová

29. listopadu 2010

Odkazy do noveho okna

Jindřichov 27.11.2010

Jindřichov 27.11.2010 

Detailní náhled

Osová Bitýška 28.11.2010

Osová Bitýška 28.11.2010 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem