Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Vloupal se do garáží

ŽĎÁRSKO: Policisté ho zadrželi přímo při činu 

V sobotu v půl desáté dopoledne přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení od muže, který si všiml, že v ulici U Malého lesa ve Žďáru nad Sázavou jsou vypáčená vrata garáže. Policisté ihned vyjeli na místo a při prohlídce okolí garáží v zaparkované dodávce s poškozeným zámkem našli pětačtyřicetiletého muže, který demontoval autorádio. Policisté muže zadrželi a převezli na služebnu k provedení dalších úkonů.
Během šetření případu policisté zjistili, že muž se vloupal celkem do tří garáží. U garáží poškodil zámky, u jedné rozbil střešní okno. Z jedné garáže vytlačil ven osobní automobil, u kterého poškodil spínací skříňku. Následně z vozidla odcizil autobaterii, lékárničku a klíč na kola. Poté z garáže vytlačil také motocykl, který odvezl o dvě řady garáží dál a tam ho odstavil. Tam vnikl ještě do zaparkované dodávky a pokusil se odcizit autorádio. Přitom ho ale zadrželi policisté.
Policisté muži už v neděli sdělili podezření z přečinů krádeže, poškození cizí věci a neoprávněného užívání cizí věci. Případ řeší ve zkráceném přípravném řízení. Muži hrozí až dva roky vězení.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
9. prosince 2013

vytisknout  e-mailem