Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Další okradená seniorka

ZNOJEMSKO: Paní zametala před domem a nechala odemčeno. 

     V pátek ráno o půl osmé šla v obci Plenkovice dvaasedmdesátiletá paní zametat zasněžený chodník. Nechala otevřená vrata do dvora a odemčené vchodové dveře. Do vesnice přijela povedená trojice složená ze dvou žen a jednoho muže. Ihned využili situace a vnikli do domu. Uvnitř vše prohledali a zmocnili se peněz v obálce. Důchodkyni okradli o pět set korun a zmizeli.  

     Okradená paní mohla snadno této krádeži předejít. Stačilo zavřít a uzamknout vrata i dveře. V klidu pak mohla zametat. Znovu varujeme všechny občany před těmito rychle jednajícími pachateli. Mají mimořádně vyvinutý smysl pro vyhledání podobných příležitostí v kombinaci s neuvěřitelnou drzostí vejít do cizího domu. Uvnitř pak najdou velice rychle peníze a ještě rychleji opustí dům i obec.

     Žádáme veřejnost o spolupráci a pomoc v boji proti těmto živlům. Pokud se ve vaší obci, ulici nebo domě objeví podezřelé osoby, volejte ihned na linku tísňového volání 158. Poznačte si registrační značku auta, kterým přijeli a také barvu a typ vozu. Snažte si všimnout i různých zajímavostí, například počet osob, jejich oblečení, způsob chůze, řeči a tak dále. Včasným zavoláním je můžeme zastihnout ještě ve vesnici nebo na příjezdových trasách v okolí. Čím více a rychleji informace máme, tím dříve dokážeme pachatele dopadnout. Spolupráce občanů je pro nás velmi důležitá. Žádná policie na světě se bez pomoci veřejnosti neobejde.   

Zpracovala: por. Mgr. Lenka Drahokoupilová

vytisknout  e-mailem