Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Dva střety motorek s osobními auty

ZNOJEMSKO: Dva lehce zranění motycyklisté. 

     V pondělí jsme šetřili dvě dopravní nehody. V obou případech došlo ke střetu osobního vozu VW Passat a motocyklu Suzuki. U všech účastníků pondělních nehod dechové zkoušky vyloučily požití alkoholu před jízdou. 
     První se stala ráno deset minut po osmé hodině na ulici 17. listopadu ve Znojmě. Devětačtyřicetiletá řidička osobního vozu pravděpodobně přehlédla přes zaparkovaná auta při vyjíždění na hlavní silnici projíždějící motorku. Devětadvacetiletý motocyklista upadl na vozovku. V nemocnici byl ošetřen a propuštěn do domácího léčení. Oba řidiči jsou ze Znojemska. Na vozidlech vznikla po nárazu škoda sto tisíc korun.
     Ke druhé nehodě došlo pět minut před devátou hodinou večerní u Moravského Krumlova. Dvaatřicetiletý motorkář ze Žďárska pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy při projíždění zatáčky. Najel do protisměru a začal prudce brzdit. Ztratil rovnováhu a upadl. Narazil do protijedoucího auta. S lehkým zraněním skončil v nemocnici v Ivančicích. Způsobená škoda je asi šedesát tisíc korun.    

     Včera ve tři hodiny odpoledne uvízl v naší síti silničních kontrol třiatřicetiletý muž z Karvinska. Jeho jízdu v osobním voze Audi A8 jsme ukončili u obce Dobšice. Vyšlo totiž najevo, že má platnou blokaci řidičského oprávnění. Městský úřad Orlová mu v červnu letošního roku oznámil dosažení dvanácti bodů a zároveň tohoto muže vyzval k odevzdání řidičského průkazu. Tento řidič je nyní důvodně podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Celá záležitost je předmětem dalšího šetření.

     Dále jsme při silničních kontrolách zjistili dalších šestatřicet přestupků v dopravě. Čtrnáct vozidel jelo v obci rychlostí vyšší než 50 km/h a z toho tři překročili hranici 70 km/h. Devět vozidel mělo různé technické závady a nedostatky. Čtyři řidiči nerespektovali dopravní značení a stejný počet pak telefonoval za jízdy s přístrojem v ruce.  

21. září 2010
por. Mgr. Lenka Drahokoupilová

Odkazy do noveho okna

DN u Moravského Krumlova (1)

DN u Moravského Krumlova (1) 

Detailní náhled

DN u Moravského Krumlova (2)

DN u Moravského Krumlova (2) 

Detailní náhled

DN u Moravského Krumlova (3)

DN u Moravského Krumlova (3) 

Detailní náhled

DN ve Znojmě na ulici 17. listopadu (1)

DN ve Znojmě na ulici 17. listopadu (1) 

Detailní náhled

DN ve Znojmě na ulici 17. listopadu (2)

DN ve Znojmě na ulici 17. listopadu (2) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem