Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Dvě nehody s alkoholem

ZNOJEMSKO: Dva řidiči bourali a nadýchali tři a čtyři promile. 

     V pondělí jsme během dne vyjížděli ke dvěma dopravním nehodám, ve kterých sehrál svoji negativní roli alkohol.
     První se stala ve Znojmě o půl dvanácté dopoledne na Jarošově ulici. Dvaačtyřicetiletý řidič nákladního vozu Hyundai podle prvotního šetření nedodržel bezpečnou vzdálenost a narazil do dalšího nákladního vozu Hyundai, které zastavilo a dávalo přednost chodcům. Na autech tím vznikla škoda třicet tisíc korun. Při nárazu si nepozorný šofér způsobil naštěstí jen lehké zranění na prstu ruky. Vyšla však najevo neuvěřitelná skutečnost. Dechová zkouška prokázala, že  usedl za volant ve značně podroušeném stavu. Měl v krvi 3,96 promile alkoholu.  
     Druhá dopravní nehoda se odehrála v obci Podhradí nad Dyjí po půl páté odpoledne. Projížděl tudy s osobním vozem Mercedes pětatřicetiletý řidič, který se pravděpodobně nevěnoval plně řízení. Vjel ke krajnici a pak narazil do železného zábradlí. Vše se obešlo naštěstí bez zranění osob. Způsobil škodu asi dvacet tisíc korun. Jak se však při šetření havárie ukázalo, sám byl velmi opilý. V žilách mu proudilo 3,03 promile alkoholu.
     Oběma mužům, kteří jsou z našeho regionu, jsme na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Případy se i nadále zabýváme. 

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 7. srpna 2012

vytisknout  e-mailem