Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Dvě nehody se zraněním

ZNOJEMSKO: Střetla se dvě auta a další narazilo do sloupu i do stromu. 

     V úterý jsme při silničních kontrolách zjistili přes padesát dopravních přestupků a dále jsme šetřili dvě dopravní nehody.

     Obě nehody se staly téměř ve stejnou dobu, ale na jiných místech. Pět minut před půl čtvrtou odpolední v obci Dyje nezvládl pětatřicetiletý šofér Fordu Mondeo řízení svého vozu. Po projetí zatáčky dostal smyk a najel do protisměru. Tam se bočně střetl s projíždějící Škodou Favorit. Jedenadvacetiletá žena za volantem Favoritu utrpěla lehké zranění. Lékaři ji po ošetření v nemocnici propustili do domácího léčení. Na autech vznikla hmotná škoda ve výši padesát tisíc korun. Za další tři minuty, tzn. dvě minuty před půl čtvrtou, havarovala u obce Rakšice dvaatřicetiletá řidička s Renaultem Laguna. Nejen čas, ale i průběh nehod byl podobný. Žena po projetí zatáčky dostala smyk. Potom vyjela ze silnice, narazila do sloupu s elektrickým vedením a zastavila se až o strom. Ona i její desetiletá spolujezdkyně vyvázly s lehkým zraněním. Způsobená škoda je zhruba třicet tisíc korun. Obě nehody měly i stejné výsledky dechových zkoušek řidičů na zjištění požití alkoholu před jízdou. Byly negativní. Všichni účastníci byli také ze Znojemska.      

     Silniční kontroly přinesly následující výsledek (nejpočetnější přestupky):
- třináct řidičů za jízdy telefonovalo, což je přišlo na tisíc korun
- jedenáct výrazně překročilo rychlost jízdy (v obci nejvyšší naměřená rychlost 78  km/h a mimo obec 135 km/h) 
- devět nerespektovalo dopravní značky a to zejména zákaz odbočení vlevo u Městského divadla ve Znojmě
- šest vozidel mělo různé technické závady (např. prasklá čelní skla, ojeté pneumatiky nebo neplatnou technickou kontrolu)     
- pět šoférů nemělo u sebe potřebné doklady.

     Padesátitisícová pokuta ve správním řízení hrozí dvaadvacetiletému řidiči ze Znojemska. Upoutal na sebe pozornost dopravních policistů tím, že porušil zákaz odbočení vlevo na Čermákové ulici ve Znojmě. Ihned jeho vozidlo zastavili a začali tento přestupek řešit. Vyšla však najevo řada dalších nesrovnalostí. Mladík seděl za volantem osobního vozu Opel Astra, ale připevněné registrační značky patřily Fiatu Brava. Opel není vůbec v registru vozidel, není řádně přihlášený a tím nesplňuje jednu ze základních podmínek k provozování. Mladý muž bude mít nyní spoustu práce s vysvětlováním a čeká ho i nemalá sankce.  

por. Mgr. Lenka Drahokoupiová
    

vytisknout  e-mailem