Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Objížděl stojící auto

ZNOJEMSKO: Po střetu s náklaďákem utrpěl těžké zranění. 

     V pondělí (18. ledna) jsme na silnicích Znojemska a Moravskokrumlovska zjistili u pětatřiceti řidičů porušení zákona o provozu na pozemních komunikacích:
- dvanáct nerespektovalo dopravní značky (pět například nezastavilo na příkaz "STOP" před křižovatkou a stejný počet šoférů odbočil vlevo, i když jim to značka zakazovala)
- sedm osob drželo v ruce během řízení mobilní telefon  
čtyři vozidla měla technické nedostatky (jedno auto dokonce neplatnou technickou kontrolu, čímž je nezpůsobilé k provozu) 
- u pěti řidičů jsme naměřili vyšší rychlost jízdy než dovolují pravidla silničního provozu (největší rychlostí 120 km/h jel před polednem mimo obec dvaapadesátiletý muž za volantem osobního vozu s polskou registrační značkou)  

     Včera v devět hodin ráno se stala dopravní nehoda s těžkým zraněním mezi obcemi Olbramovice a Branišovice. Pětačtyřicetiletý řidič Škody 120 objížděl stojící Škodu Favorit. Najel do levé poloviny vozovky kde právě projížděl nákladní vůz Man. Po střetu s nákladním autem bylo jeho vozidlo odhozeno na stojící Favorit. Neopatrný šofér utrpěl těžké zranění. Hmotná škoda je zhruba 160 tisíc korun. Dechová zkouška vyloučila požití alkoholu před jízdou u obou účastníků. Zraněný muž ze Znojemska skončil v nemocnici v Brně.

zpracovala: por. Mgr. Lenka Drahokoupilová
 

 

 

vytisknout  e-mailem