Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Krádež vozidla a poškozené dopravní značky

ZNOJEMSKO: Během jednoho dne vyšetřujeme dva trestné činy v Hostěradicích.  

     V minulém týdnu ze středy na čtvrtek došlo v obci Hostěradice ke krádeži osobního motorového vozidla Fiat Marea Weekend, šedé barvy, které bylo zaparkované u místní pošty. Pachatel měl krádež usnadněnu, majitel totiž nechal vozidlo odemčené a klíč ve spínací skříňce. Zloděj odjel s vozidlem směrem k nedaleké obci Skalice, kde je zanechal odemčené na poli. Z auta odcizil osvědčení o registraci vozidla a poškodil jej v zadní části. Neznámý pachatel se dopustil neoprávněného užívání vozidla a způsobil škodu přesahující devět tisíc korun. Za tento trestný čin hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
     Ve stejné době rovněž v Hostěradicích došlo ze strany neznámého pachatele k poškození čtyř dopravních značek při hlavní silnici procházející obcí. V prvním případě značku označující zastávku pachatel vyhnul a zlomil kovový sloupek, ve druhém případě odstranil sloupek se značkou označující hlavní komunikaci a tuto pohodil do předzahrádky rodinného domu, ve třetím případě zlomil sloupek se značkou upravují přednost v jízdě a v posledním případě vyvrátil pachatel sloupek s dopravní značkou upozorňující na pohyb dětí. Tímto jednáním byla obci předběžně způsobena škoda ve výši dva tisíce korun. Událost se vyšetřuje pro podezření z trestného činu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení.
 
     Žádáme možné svědky popsaných událostí o poskytnutí informací na linku 158 nebo přímo na Obvodní oddělení Policie České republiky v Moravském Krumlově, telefon 974641650.
 
 
nprap. Bc. Jan Křepela, 31. října 2011
 

vytisknout  e-mailem