Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Oloupil seniorku

ZNOJEMSKO: Použil klasickou fintu s pětitisícovou bankovkou. 

     Dnes kolem poledne vešel do domu na ulici Palackého ve Znojmě neznámý pachatel. Zazvonil u bytu osmaosmdesátileté paní a použil tradiční fintu. V ruce držel pětitisícovou bankovku a sdělil, že nese nějaký přeplatek. Protože neměl drobné, požadoval od paní vrátit zbytek peněz. Důvěřivá žena si šla pro svoje peníze a ve dveřích se za chvíli objevila s obálkou v ruce. Drzý a troufalý zloděj starou paní odstrčil a obálku s finanční hotovostí čtyřicet tisíc korun jí sebral a okamžitě utekl. Seniorka upadla a utrpěla zranění. Nyní je v péči lékařů znojemské nemocnice. 

     Popis muže, po kterém intenzívně pátráme: asi 55 let, zhruba 185 cm vysoký, robustnější postava, začínající břicho, kulatý obličej, čelní pleš, zbývající vlasy světlejší barvy, oblečen v černém, látková bunda, v ruce taška připomínající brašnu na notebook a na očích měl tmavé brýle.   

     Opět varujeme a upozorňujeme občany, že vracení přeplatků v hotovosti a osobně do domu je známá finta. Nenechte se obelstít. 

     Pachateli loupeže hrozí dva až deset let vězení. Pokud takovým činem způsobí těžkou újmu na zdraví, může být potrestán odnětím svobody na pět až dvanáct let. 

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová

vytisknout  e-mailem