Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Opilec zneužil linku tísňového volání

ZNOJEMSKO: Muž telefonoval třikrát během 24 hodin. 

     Během necelých čtyřiadvaceti hodin jsme přijali od jednoho muže tři oznámení. Pokaždé zatelefonoval na linku 112.
     První telefonát byl v pondělí o půl jedné odpoledne. Pán uvedl, že leží na dvorku a není schopen si otevřít. Prý byl napaden a nyní je zraněn. Informaci dostali vedle policistů i záchranáři a hasiči. Všechny tři složky integrovaného záchranného systému ihned vyjeli na místo. Po příjezdu vyšlo najevo, že k žádnému napadení nedošlo. Šedesátiletý muž z jedné obce v teritoriu obvodního oddělení Hrušovany nad Jevišovkou byl značně opilý. V krvi měl přes tři promile alkoholu.  
     Druhý telefonát uskutečnil po desáté hodině večerní. Nahlásil krádež motorového vozidla. Policejní hlídka po příjezdu zjistila, že nic odcizeno nebylo. Evidentně opilý muž začal hovořit o ztracené peněžence a chtěl, aby mu ji policisté našli. Nebyl však schopen vysvětlit, kde se během dne pohyboval. Opět nadýchal tři promile. Byl poučen o zneužívání tísňové linky.
     Následující den však telefonoval znovu. O půl desáté dopoledne oznámil vniknutí do domu a odcizení přívěsného vozíku, dokladů a telefonu. Policistům pak po příjezdu sdělil, že vozík zapůjčil kamarádovi a najednou na to zapomněl. Obdobné to bylo i s doklady a mobilním telefonem. Vše si totiž nechal u souseda, aby nic neztratil. Muž se choval arogantně a nadýchal 2,14 promile alkoholu.
     Zneužití linky tísňového volání oznámíme Českému telekomunikačnímu úřadu. Muži hrozí vysoká pokuta.  

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 3. září 2014

vytisknout  e-mailem