Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Osm zraněných osob

ZNOJEMSKO: Příčinou bylo převážně nedání přednosti a mikrospánek. 

     Od pátku do neděle jsme na Znojemsku šetřili čtyři dopravní nehody, při kterých došlo ke zranění osob. Nehodám předcházela nepozornost řidičů. Tři nedali přednost v jízdě vozidlům jedoucím po hlavní silnici nebo chodcům na přechodu pro chodce. Svoji negativní roli sehrála i únava v podobě mikrospánku. Následkem nepozornosti je celkem osm zraněných a hmotná škoda tři sta šedesát tisíc korun. V pátek se staly hned tři dopravní kolize, v sobotu pak jedna a neděle se obešla bez závažných nehod.

     Těžká zranění figurují v pátečních nehodách: 
     Před polednem na Přímětické ulici ve Znojmě přecházela přes přechod pro chodce pětašedesátiletá žena ze Znojemska. Z ulice U Lesíka vyjížděl třiadvacetiletý šofér s dodávkovým vozem VW. Muž z Brněnska chodkyni zcela přehlédl a narazil do ní. Ta upadla a skončila v nemocnici. Její těžké zranění si vyžádá pravděpodobně tříměsíční léčbu.
     O půl třetí odpoledne se pak stala další dopravní nehoda s těžkým zraněním. Vše se odehrálo na silnici I. třídy č. 38 u obce Hostěrádky nedaleko obce Vranovská Ves. Z vedlejší komunikace vyjížděl dvaapadesátiletý řidič z Příbramska s motorovou čtyřkolkou s přívěsným vozíkem. Nedal přednost osobnímu autu Peugeot jedoucímu po hlavní silnici. Po vzájemném střetu vozidel byli tento muž i jeho třiatřicetiletá spolujezdkyně vymrštěni ze sedadel. Spolujezdkyně utrpěla při pádu těžké zranění a muž zůstal s lehkým zraněním zaklíněn pod autem. Obě cestující v Peugeotu vyvázly s lehkým zraněním. Jedná se o ženy ze Znojemska ve věku osmnáct a třicet sedm let. Všechny tři zraněné ženy převezla záchranná služba do znojemské nemocnice. Muže přepravil vrtulník do Brna. Přistál přímo na silnici, a proto zde byl provoz na dobu nezbytně nutnou zcela přerušen. Šetřením této nehody vyšlo najevo, že oba čtyřkolkáři neměli na hlavách ochranné přilby a jejich vozidlo mělo převozní registrační značku se skončenou platností téměř před měsícem. Přívěsný vozík zase neměl platnou technickou kontrolu od dubna letošního roku.         

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová

Odkazy do noveho okna

Střet OA se čtyřkolkou u Hostěrádek (1)

Střet OA se čtyřkolkou u Hostěrádek (1) 

Detailní náhled

Střet OA se čtyřkolkou u Hostěrádek (2)

Střet OA se čtyřkolkou u Hostěrádek (2) 

Detailní náhled

Střet OA se čtyřkolkou u Hostěrádek (3)

Střet OA se čtyřkolkou u Hostěrádek (3) 

Detailní náhled

Střet OA se čtyřkolkou u Hostěrádek (4)

Střet OA se čtyřkolkou u Hostěrádek (4) 

Detailní náhled

Střet OA se čtyřkolkou u Hostěrádek (5)

Střet OA se čtyřkolkou u Hostěrádek (5) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem