Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Pozor na peněženky

ZNOJEMSKO: Zloději využijí každou příležitost. 

     Ke čtyřem krádežím peněženek nebo kabelek došlo během posledního víkendu.
     V obci Hevlín si jedenašedesátiletý muž odložil příruční tašku na opěradlo židle v baru. V nestřeženém okamžiku mu ji někdo odcizil. Uvnitř měl peněženku s platební kartou a finanční hotovostí, různé doklady a dioptrické brýle. Vznikla mu tím škoda pětadvacet tisíc korun.
     Ve Znojmě vypadla jedné nakupující peněženka z kapsy a toho pravděpodobně kdosi využil. Podle osmašedesátileté paní k tomu došlo v místech mezi pokladnou a osobním autem. Zaplatila nákup a šla na parkoviště u obchodního domu na Vídeňské ulici. Když sedla do vozu, peněženku již nenašla. Způsobenou škodu odhadla na tisíc korun.  
     Volně odložená bunda zaujala troufalého zloděje v podniku v obci Dyjákovičky. Měl ji v boxu na sezení a sám se bavil jinde. Po příchodu zjistil, že je bez peněženky. Devatenáctiletý mladík tím přišel o doklady, platební kartu a dvě stě korun v hotovosti. 
     Celé kabelky se zmocnil zatím neznámý pachatel v restauraci u Mariánského náměstí ve Znojmě. Jedenadvacetiletá žena ji měla odloženou na židli u baru. Přišla tím o dva mobilní telefony, náramkové hodinky, doklady a peníze. Způsobenou škodu vyčíslila na sedm tisíc korun.

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 16. dubna 2014

vytisknout  e-mailem