Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Řidiči budou čelit trestnímu stíhání

ZNOJEMSKO: Neunikli silničním kontrolám. 

     Při běžných silničních kontrolách jsme v pondělí a úterý přistihli osm řidičů, kteří usedli za volant v rozporu se zákonem. Jednalo se o samé muže ve věku jednatřicet až šedesát pět let. Šest jich bylo ze Znojemska a po jednom z Třebíčska a Rakouska. Pět bylo pod vlivem alkoholu, jeden pod vlivem jiných návykových látek a dva nerespektovali úřední rozhodnutí, které jim řízení motorových vozidel v současné době zakazuje.
     V pondělí o půl desáté dopoledne jsme u obce Citonice zastavili osobní vozidlo Renault. Auto řídil jedenačtyřicetiletý muž. Řidičský průkaz nepředložil. Zjistili jsme, že má platnou blokaci řidičského oprávnění a od letošního srpna tuto činnost na šestnáct měsíců zakázanou. Téhož dne jsme před desátou hodinou dopolední kontrolovali v obci Strachotice řidiče osobního vozu Mercedes. Ani on nepředložil řidičský průkaz a vyšlo najevo, že zákaz řízení motorových vozidel má až do března příštího roku. Oba jsou nyní důvodně podezřelí z trestého činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což jim podle trestního zákoníku hrozí až dva roky odnětí svobody.
     Nejvyšší hodnotu dechové zkoušky na zjištění požití alkoholu před jízdou měl v pondělí ráno před šestou hodinou řidič nákladního vozu Iveco. Devětapadesátiletý muž z Třebíčska projížděl obcí Kuchařovice a v krvi mu proudilo 1,19 promile alkoholu. Zbývajících pět řidičů mělo kolem půl promile. Všem jsme zakázali pokračovat v další jízdě a jejich protiprávním jednáním se dále zabýváme. 

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 25. listopadu 2015

vytisknout  e-mailem