Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Řídili, i když nesměli

ZNOJEMSKO: Jeden řidič skončil ve vazbě. 

     Devětatřicetiletý muž s trvalým bydlištěm ve Vídni se nyní nachází ve vězeňské cele ve Znojmě. Ve značně opilém stavu jsme jej přistihli v noci z pátku na sobotu v obci Vrbovec za volantem osobního vozu s rakouskou registrační značkou. Patnáct minut po půlnoci měl v krvi 2,58 promile alkoholu. Jedná se o řidiče, který byl loni v říjnu Okresním soudem Znojmo odsouzen pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky a navíc byl z České republiky na pět let vyhoštěn. Z Vrbovce putoval do policejní cely a v pondělí k soudu, kde bylo rozhodnuto o jeho vzetí do vazby. Jeho protiprávním jednáním se dále zabýváme.
     V uplynulých dnech jsme přistihli i další nezodpovědné řidiče, kteří tuto činnost vykonávali v rozporu se zákonem. 
     V pondělí v poledne zastavili strážníci Městské policie Znojmo v Riegrově ulici řidičku osobního vozu. Vyšlo najevo, že je podezřelá z trestného činu a z toho důvodu jsme případ převzali. Osmadvacetiletá žena z Brněnska má totiž Okresním soudem Znojmo zakázáno řídit motorová vozidla až do ledna roku 2016.
     Včera před sedmnáctou hodinou projížděl obcí Pavlice osmnáctiletý mladík s osobním autem. Mladý muž z našeho regionu před jízdou kouřil marihuanu. Sám se k tomu doznal a potvrdil to i test na přítomnost drog v těle, kterému se na místě podrobil. Další jízdu jsme mu zakázali a řidičský průkaz nazpět již nevrátili.
     Během víkendu uvízli v policejní síti ještě dva řidiči osobních aut, kteří nadýchali téměř jedno promile alkoholu. Řidičské průkazy jsme jim zadrželi a pokračovat v řízení též zakázali. 

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 14. května 2014

vytisknout  e-mailem