Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Ve čtvrtek tři dopravní nehody

ZNOJEMSKO: Příčinami byla rychlá jízda, nedání přednosti i alkohol.  

     Ve čtvrtek šetřili znojemští dopravní policisté celkem tři nehody:

     První se stala o půl jedné odpoledne u Moravského Krumlova. Osmatřicetiletá řidička osobního vozu Škoda Felicia pravděpodobně při odbočování vlevo nedala přednost v jízdě protijedoucímu autu Škoda Forman, které řídila třiatřicetiletá žena. V křižovatce došlo ke střetu obou aut a k lehkému zranění dvou spolujezdců ve Felicii. Dechové zkoušky na zjištění požití alkoholu před jízdou byly u obou žen negativní. Ani jedna z nich tedy nebyla pod vlivem alkoholu. Všichni účastníci této nehody byli ze Znojemska. Na autech vznikla hmotná škoda čtyřicet tisíc korun.

     O hodinu později, tedy o půl druhé odpoledne, se stala druhá dopravní nehoda. Odehrála se na náměstí Svobody ve Znojmě. Osmapadesátiletá cyklistka zde chtěla najet na vyznačenou stezku pro cyklisty. Vzhledem k tomu, že tudy procházeli chodci, najela na vedlejší chodník a tam narazila do čtyřiasedmdesátileté jdoucí ženy. Chodkyně upadla a utrpěla tržnou ránu na hlavě. Byla převezena do nemocnice a po ošetření propuštěna do domácího léčení. Vyšlo najevo, že ženě na kole proudilo v krvi 0,79 promile alkoholu. Zraněná paní nebyla pod vlivem alkoholu. Cyklistce na kole žádná škoda nevznikla.

      Ke třetí nehodě vyjížděli dopravní policisté k obci Štítary. V sedmnáct hodin zde havarovalo osobní vozidlo Renault Kangoo. Jeho osmačtyřicetiletý šofér podle prvotního šetření nepřizpůsobil rychlost jízdy při projíždění zatáčky. Najel na pravý okraj vozovky, strhl řízení vlevo a dostal smyk. Vyjel s vozem vlevo a bokem narazil do břehu silničního příkopu. Auto se po nárazu vymrštilo vzhůru a dvakrát se přetočilo přes střechu. Nakonec skončilo v poli.  Řidič vyvázl s lehkým zraněním v nemocnici ve Znojmě. Dechová zkouška u něho potvrdila pozitivní požití alkoholu. Přesné množství však určí až rozbor krve. Muž ze Znojemska u sebe neměl žádné doklady. Šetřením pak vyšlo najevo, že má Okresním soudem Znojmo vysloven zákaz řízení motorových vozidel až do března roku 2013. Na autě si svou neopatrnou jízdou způsobil škodu padesát tisíc korun.       

1. října 2010
por. Mgr. Lenka Drahokoupilová

vytisknout  e-mailem