Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství v Ostravě

MŘ Ostrava - K rychlému dopadení podezřelého pomohla rychlá reakce svědka 

Opět lze mluvit o perfektní spolupráci mezi občany a policií. Díky rychlé a okamžité reakci náhodného svědka oznámením na tísňovou linku 158, perfektní komunikací s policistkou z operačního střediska a následnou navigací policistů, měl muž podezřelý z protiprávního jednání během několika minut pouta na rukou. Proto bychom touto cestou chtěli oznamovateli poděkovat, že mu nebyla lhostejná situace mladé ženy, okamžitě reagoval a dokonce pomohl i policistům přímo na místě činu s hledáním odcizeného mobilního telefonu.

Nepříjemný zážitek prožila 25letá žena v minulém týdnu, když procházela parkem Komenského sady v Ostravě Přívoze. Ve večerních hodinách k ní přišel neznámý muž a zeptal se, kolik je hodin. Po odpovědi se dočkala nabídky: „máš kluka, nechceš mít se mnou sex?“ Na to nereagovala a od muže se odvrátila. Ten se zřejmě s tímto neztotožnil a měl ji začít osahávat po těle. Mladá žena se začala bránit a muže od sebe odstrkovat. Ten se však své touhy po ženě nevzdal a stále měl ženu atakovat doteky i na intimních místech. Nakonec od svého jednání upustil. Zřejmě nechtěl odejít s prázdnou a poškozené měl z ruky vzít mobilní telefon. Žena byla v šoku a reagovala křikem, který zaslechl právě projíždějící muž na jízdním kole. Po získaných informacích od ženy se vydal za neznámým pachatelem a přitom okamžitě vytočil linku 158. Po celou dobu komunikoval s policistkou operačního střediska až do samotného příjezdu hlídky. Té následně sdělil popis muže a směr jeho útěku. Policisté z oddělení hlídkové služby Ostrava propátrávali blízké okolí, kdy si všimli muže schovaného za stromem. Po zákonných výzvách muž ze svého úkrytu vyšel a už z dálky volal, že mobilní telefon při útěku odhodil. Ten už mezitím našel oznamovatel za betonovou zdí u řeky Ostravice.

Ve zkráceném přípravném řízení komisař 7. oddělení obecné kriminality sdělil podezření 29letému muži ze spáchání přečinu znásilnění a přečinu krádeže. Obviněný muž s kriminalisty spolupracoval, doznal se jak k samotnému osahávání ženy, tak ke krádeži mobilního telefonu. V případě odsouzení mu hrozí až pětileté vězení.

dne 17. října 2022

por. Bc. Eva Michalíková

vytisknout  e-mailem