Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Odcizila bezpečnostní kamery, ty přestřihla nůžkami... 

Na začátku tohoto měsíce byla na obvodní oddělení Frýdek-Místek oznámena krádež několika bezpečnostních kamer, umístěných v jednom z panelových domů ve Frýdku-Místku. Kamery, které byly umístěny jak ve dvou výtazích, tak ve sklepních prostorách domu, měli být pachatelem odcizeny v období od 31. července 2018 do 1. srpna 2018. Na základě zjištěných informací, které byly prověřováním tohoto skutku získány, a také díky dobré operativní činnosti Frýdecko-Místeckých policistů bylo zjištěno, že uvedené krádeže se měla dopustit mladá žena. Ta následně veškeré odcizené kamery vrátila, navíc uvedla, že k jejich demontování použila nůžky. Poškozenou společností byla vyčíslena škoda ve výši skoro deset tisíc korun.

V současné době je s ženou vedeno zkrácené přípravné řízení, ve kterém ji za přečin krádež hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.  

Z lavičky dětského hřiště odcizili dámskou kabelku 

O tomto víkendu přišla na obvodní oddělení ve Frýdku-Místku oznámit krádež své kabelky třiadvacetiletá žena. Ta díky chvilkové nepozornosti, kterou využil dosud neznámý pachatel ve svůj prospěch, přišla o osobní doklady, platební kartu a jiné drobnosti. Kabelka i s osobními věcmi byla poškozené odcizena z lavičky dětského hřiště ve Frýdku-Místku. Celkem tak byla ženě způsobena škoda za skoro tisíc pět set korun. 

I pětačtyřicetiletý muž přišel na lavičce o své věci

Třinečtí policisté také v těchto dnech prověřují okolnosti krádeže osobních věcí, ke které došlo na lavičce v blízkosti autobusové zastávky v obci Třinec. Dosud neznámý pachatel využil chvíle spánku poškozeného pětačtyřicetiletého muže, kterému z kalhot odcizil nejen peněženku, ale také jeho příruční tašku, kterou měl u sebe. K této krádeži došlo v nočních hodinách na konci minulého týdne. Pachatel se tak neoprávněně obohatil mimo jiné také o osobní doklady, platební karty, finanční hotovost, ale také o pánský deštník a léky. Škoda v tomto případě dosahuje částky jednoho tisíce korun. 

Za přečin krádež a přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí pachateli až dva roky za mřížemi.           

nprap. Karolína Bělunková
oddělení tisku a prevence
územní odbor Frýdek-Místek
13. srpna 2018

vytisknout  e-mailem