Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek - Místek - Před oznámením krádeže si žena své odcizené věci nalezla a odnesla domů – policisté na odcizeném kole zadrželi muže 

Na obvodní oddělení ve Frýdku-Místku bylo v neděli dne 19. července 2020 ve večerních hodinách oznámeno vloupání do garáže náležící jednomu rodinnému domu ve Frýdku-Místku. Poškozená 46letá žena uvedla, že k vloupání mělo dojít ze soboty na neděli. Dosud neznámý pachatel vnikl na oplocený pozemek, kde následně za užití násilí vnikl do prostor garáže, odkud odcizil nejen pánské horské jízdní kolo, longboard, skateboard a jiné zde uskladněné věci.

Poškozená žena si před tím, než policistům vloupání oznámila, své věci nalezla na sousedním pozemku volně přístupného areálu. Odcizené věci vyjma jízdního kola si následně odnesla domů.

Ihned po zadokumentování této události byla informace týkající se popisu kola předána policejním hlídkám. Policistům se ještě téhož večera podařilo na odcizeném jízdním kole zkontrolovat 24letého muže, který ale uvedl, že jízdní kolo dostal od svého známého.

V tuto chvíli prověřujeme veškeré okolnosti krádeže, mimo jiné také skutečnost, zda se tvrzení podezřelého muže zakládá na pravdě.

Ve věci jsou zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z přečinu krádež a přečinu porušování domovní svobody.

  

Žháři bylo sděleno podezření – zapálil dva kontejnery na papír

25letý muž způsobil škodu za skoro deset tisíc korun tím, že měl úmyslně zapálit dva modré kontejnery určené na komunální odpad papíru. V brzkých ranních hodinách měl za pomocí svého zapalovače zapálit obsah dvou kontejnerů umístěných na ulici Anenská ve Frýdku Místku. Muž byl policisty krátce na to zadržen policejní hlídkou i se zapalovačem v ruce. Jelikož byl muž v podnapilém stavu, policisté muže převezli na protialkoholní stanici k vystřízlivění. 

Muži již bylo sděleno podezření z poškození cizí věci, za což mu může být uložen trest odnětí svobody až na jeden rok

nprap. Karolína Bělunková
oddělení tisku
21. července 2020

vytisknout  e-mailem