Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Z domu své matky odcizil finanční hotovost, ani platný zákaz řízení ho neodradil.... 

Z domu své matky odcizil finanční hotovost

Z krádeže finanční hotovosti, která přesahuje částku šest tisíc korun, je podezřelý čtyřiačtyřicetiletý syn majitelky rodinného domu na Třinecku. Uvedený muž měl v době návštěvy od 8. dubna 2017 do 9. dubna 2017 své matce odcizit finanční hotovost, kterou nalezl uschovanou na několika místech rodinného domu. Z domu následně odešel ještě před probuzením své matky. 

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody v délce trvání od šesti měsíců až do tří let. 

Ukradl dětskou motorovou čtyřkolku spolu s houpačkou

V obci Komorní Lhotka došlo v době od odpoledních hodin dne 9. dubna 2017 do dopoledních hodin dne 10. dubna 2017 ke krádeži dětské motorové čtyřkolky a houpačky. Neznámý pachatel přes volně přístupný pozemek došel až k místu krytého stání, které bylo řádně uzamčeno, z části oploceno pletivem a keři. Pachatel tak jeden z keřů vylomil a následně z prostor krytého stání odcizil dětskou čtyřkolku spolu s houpačku. Svým jednáním způsobil majiteli uvedených věcí skoro dvaceti tisícovou škodu.

Ani platný zákaz řízení ho neodradil

Policisté obvodního oddělení Nošovice dne 10. dubna 2017 ve večerních hodinách na dálničním sjezdu ve směru na Frýdek-Místek zastavili a následně kontrolovali řidiče osobního motorového vozidla, který však hlídce nepředložil řidičský průkaz. Policisté následně zjistili, že čtyřiačtyřicetiletému řidiči byl vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel vydaný rozhodnutím Magistrátu města Frýdek-Místek.   

Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení, ve kterém muži za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání hrozí až tříletý trest odnětí svobody.  

nprap. Karolína Bělunková
Skupina tisku a prevence
Územní odbor Frýdek-Místek
11. dubna 2017

vytisknout  e-mailem