Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Devatenáctiletý mladík vylákal od lidí skoro devadesát tisíc korun 

Devatenáctiletý mladík vylákal od lidí skoro devadesát tisíc korun

V těchto dnech bylo zahájeno trestní stíhání teprve devatenáctiletého mladíka z Frýdeckomístecka pro podezření z přečinu podvod. Ten měl dlouhodobě prostřednictvím inzerátu nabízet různé druhy kosmetických přípravků, přípravky určené k redukční dietě a taktéž nabízel psychofarmaka vázána na lékařský předpis, které však nikdy nevlastnil. Od nejméně sedmdesáti šesti osob tak měl vylákat finanční hotovost za bezmála devadesát tisíc korun, které si nechal zasílat na svůj bankovní účet. Poškozeným však nabízené zboží nikdy nezaslal a finanční prostředky si nechával pro svou vlastní potřebu.

 V případě odsouzení hrozí muži trest odnětí svobody v délce trvání od jednoho roku až na pět let. 

Řidička nadýchala skoro tři promile

Hodnota dosahující tři promile alkoholu v dechu byla naměřena jednačtyřicetileté řidičce v obci Dolní Lomná dne 9. června 2017 krátce po deváté hodině večerní. Řidička osobního motorového vozidla Škoda Octavia byla kontrolována policisty obvodního oddělení Jablunkov v rámci dopravně bezpečnostní akce. 

Za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky, může být ženě uložen trest odnětí svobody v délce trvání až na jeden rok.  

Nevrátil nalezený telefon

O zákonné povinnosti navrátit nalezenou věc, zřejmě neví dosud neznámý nálezce mobilního telefonu. Čtyřiatřicetiletá žena svůj mobilní přístroj odložila a následně zapomněla dne 11. června 2017 v odpoledních hodinách na parapetu toalety restaurace v obci Ostravice. I přes to, že se po krátké chvíli pro telefon vrátila, jej na svém místě již nenalezla. 

Neznámý nálezce se tímto jednáním dopustil přečinu zatajení věci, za což může být potrestán až ročním pobytem za mřížemi.

nprap. Karolína Bělunková
Skupina tisku a prevence
Územní odbor Frýdek-Místek
13. červen 2017

vytisknout  e-mailem