Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Dopadeni při distribuci a výrobě drogy 

Kriminalisté v minulých dnech řešili případy zabývající se výrobou a distribucí OPL na Frýdeckomístecku. Devětatřicetiletému muži bylo sděleno obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Obviněný muž měl nejméně od měsíce září 2018 do února 2019 neoprávněně vyrobit psychotropní látku a to z volně prodejných léků. Tyto si měl opatřit jak na území České republiky, tak i na území sousedního státu Evropské unie.  Pervitin měl vyrobit nejméně v 10 případech a nejméně v množství 100 g. Drogu užil jak pro svou potřebu, tak i k dalšímu prodeji. Kriminalisty byla následně provedena domovní prohlídka u obviněného. Došlo k zajištění předmětů, kterými drogu měl vyrábět, a to například laboratorní buňka, odměrný válec, digitální váha, ale také se na místě zajistili zbytky chemicky zapáchajících tekutin či pevných látek.

Obviněný muž se kriminalistům při výslechu doznal jak k výrobě drogy, tak i k samotné distribuci dalším osobám. Tohoto jednání se měl dopustit i přesto, že byl za takový čin v posledních třech letech potrestán. Nyní mu v případě odsouzení hrozí pobyt za mřížemi až na deset let.

Tento skutek však není jediným, kterým se v minulých týdnech kriminalisté z Frýdku-Místku zabývali. V dalším případě sdělili obvinění ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy jednapadesátiletému muži. Obviněný měl od dubna loňského roku do února 2019 v několika případech distribuovat několika osobám psychotropní látku metamfetamin a za tuto obdržet finanční hotovost či hmotný majetek. 

Za své jednání mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

por. Bc. Eva Michalíková
oddělení tisku a prevence
územní odbor Frýdek-Místek
14. února 2019

vytisknout  e-mailem