Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Z prodejny odcizil stavebnici, toner, lepidlo… 

Byly nalezeny atrapy ručních granátů

V odpoledních hodinách dne 6. června 2017 byl na obvodní oddělení Policie České republiky Frýdek-Místek oznámen nález ručních granátů. Tyto se měly nacházet v tašce před plastovým kontejnerem ve Frýdku-Místku, které zde nalezl náhodný kolemjdoucí. Na základě tohoto oznámení se na místo dostavila pyrotechnická služba, která však nález označila jako atrapy ručních granátů typu F1.  

Z prodejny odcizil stavebnici, toner, lepidlo…

V tomto týdnu bylo policisty obvodního oddělení v Třinci sděleno podezření třiatřicetiletému muži z přečinu Krádež. Pracovníci ostrahy jedné z prodejen na Třinecku uvedeného muže zadrželi krátce po tom, co prošel pokladním prostorem, aniž by za zboží ukryté ve své plátěné tašce zaplatil. Pachatel z prodejny odcizil dětskou stavebnici, lahev alkoholu, několik kusů tonerů a také lepidlo, to vše v částce přesahující čtyři tisíce korun. 

Jelikož se muž svého jednání dopustil opakovaně, za což byl již v minulosti odsouzen a potrestán, hrozí mu tak ve zkráceném přípravném řízením trest odnětí svobody v délce trvání až na tři léta.  

Podpálil pět plastových kontejnerů

Dosud neznámý pachatel v nočních hodinách dne 7. června 2017 na ulici Jana Trnky ve Frýdku-Místku podpálil pět kusů kontejnerů na tříděný odpad. Pachatel svým jednáním způsobil poškozené společnosti skoro dvaceti tisícovou škodu. 

Za přečin poškození cizí věci může být pachateli uložen trest odnětí svobody až na jeden rok.

nprap. Karolína Bělunková
Skupina tisku a prevence
Územní odbor Frýdek-Místek
9. červen 2017

vytisknout  e-mailem