Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Odcizením stavebního nářadí byla způsobena skoro sto devadesáti tisícová škoda 

Odcizením stavebního nářadí byla způsobena skoro sto devadesáti tisícová škoda

Policisté obvodního oddělení v Třinci se v současné době zabývají krádeží stavebního nářadí, které bylo odcizeno v době od 26. července 2017 do 1. srpna 2017 ze stavebního kontejneru stojícího poblíž stavby obchvatu silnice I/11 na Třinecku. Neznámý pachatel po odstranění visacích zámků kontejneru z něj následně odcizil několik kusů stavebního nářadí, jako je elektrické bourací kladivo, čerpadlo, uhlovou brusku, elektrocentrálu a jiné. Škoda v tomto případě dosahuje částky skoro sto devadesát tisíc korun.  

Za přečin krádež může být pachateli po jeho dopadení uložen trest odnětí svobody v délce trvání až na pět let.  

Řídil vozidlo nezpůsobilé provozu s více jak třemi promile, navíc s platným zákazem řízení 

Šestačtyřicetiletý muž usedl za volant osobního motorového vozidla nejen pod vlivem alkoholu, ale i přes to, že mu byl Okresním soudem v Ostravě vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel s platností až do roku 2019. K jízdě navíc užil vozidlo, které nebylo vybaveno přední ani zadní registrační značkou. Policisté obvodního oddělení v Nošovicích uvedeného řidiče kontrolovali v obci Pražmo dne 2. července 2017 krátce po poledni, kdy orientační dechová zkouška u muže vykázala více jak tři promile alkoholu v jeho dechu.     

Muži bylo druhého dne sděleno podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,  za což mu může být uložen trest odnětí svobody v délce trvání až na tři léta.

nprap. Karolína Bělunková
Oddělení tisku a prevence
4. srpna 2017

vytisknout  e-mailem