Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Auto se mu ukrást nepodařilo, vzal alespoň sekačku 

Třinečtí policisté přijali včera ve večerních hodinách oznámení o vloupání do garáže v prostoru veřejného garážoviště v obci Třinec. Neznámý pachatel zde po vypáčení vrat odcizil benzínovou sekačku, elektrickou řetězovou pilu a plastový kufr s aku vrtačkou. Zloděj ale pravděpodobně nebyl se svým lupem příliš spokojen, a tak se pokusil odcizit ještě i vozidlo, které bylo v uvedené garáži zaparkováno. Po překonání zámku vozidla se přes kufr dostal až ke spínací skříňce, kterou poškodil. Vozidlo se mu však i přes vynaložené úsilí nastartovat a odcizit nepodařilo.

Po příjezdu na místo události provedli přivolaní kriminalisté, mimo jiné, také ohledání místa činu včetně sběru potřebných stop. Za trestné činy krádež, neoprávněné užívání cizí věci a poškození cizí věci, hrozí pachateli až dva roky za mřížemi.

Podnapilý řidič se pokusil o útěk

Jednatřicetiletý řidič osobního motorového vozidla značky Škoda Fabia se v uplynulých dnech pokusil v obci Třinec utéct před policisty, kteří jej chtěli jako účastníka silničního provozu zkontrolovat. Muž nerespektoval dopravní značení, vjel do jednosměrné ulice poblíž Městské knihovny, kde zastavil a dal se i přes výzvy policistů na útěk. Ten však netrval příliš dlouho. Ještě na téže ulici byl policisty dostižen a následně zajištěn.

Provedenou dechovou zkouškou byla u řidiče zjištěna přítomnost alkoholu, která přesáhla dvě promile. Na svém kontu má tak podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a také přestupek, kterého se dopustil vjetím do jednosměrné ulice.

por. Mgr. Lenka Sikorová
Tisková mluvčí PČR
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
30. ledna 2018

vytisknout  e-mailem