Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Podnapilý řidič Jaguaru smetl vše, co mu stálo v cestě... 

Podnapilý řidič Jaguaru smetl vše, co mu stálo v cestě

Devětačtyřicetiletý řidič osobního motorového vozidla značky Jaguar nezvládl dne 1. července okolo páté hodiny ranní v obci Palkovice řízení, vyjel mimo komunikaci, kde nejdříve narazil do směrového sloupku a následně sjel do silničního příkopu. Zde narazil do oplocení rodinného domu, do popelnice, okrasných dřevin a následně do přívěsného vozíku. Při nárazu do okrasných dřevin navíc došlo k poškození nárazníku na zde zaparkovaném vozidle Škoda a k poškození omítky rodinného domu.  Po příjezdu na místo dopravní nehody provedli naši policisté u řidiče dechovou zkoušku s pozitivními výsledky, a to 1,2 promile alkoholu v dechu.

Na místě zasahovaly také složky hasičského záchranného systému, které provedly vyproštění vozidla ze zahrady. Celková škoda byla zatím vyčíslena na téměř dvě stě padesát tisíc korun.

Řídil pod vlivem vozidlo s propadlou STK

Dnešního dne bylo policisty z obvodního oddělení Jablunkov sděleno podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky čtyřiatřicetiletému muži, který řídil v obci Mosty u Jablunkova vozidlo Daewoo pod vlivem alkoholu. V rámci běžné silniční kontroly bylo řidiči naměřeno přes dvě promile alkoholu v dechu. Policisté navíc zjistili, že řídí vozidlo, které mělo již skoro tři roky propadlou technickou kontrolu.

Za uvedené jednání hrozí muži trest v podobě odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

por. Mgr. Lenka Sikorová
tisková mluvčí PČR
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
3. července 2017

vytisknout  e-mailem