Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Dva obvinění, čtyři loupežné přepadení 

Třinečtí kriminalisté v polovině měsíce května hned dvěma mužům sdělili obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. V prvním případě se jednalo o loupežné přepadení, kdy pachatelem byl muž cizí státní příslušnosti ve věku čtyřiceti let, žijící na Třinecku. Tento měl v odpoledních hodinách 11. května 2019 v parku v Třinci napadnout muže ve věku čtyřiceti devíti let. Na tohoto měl zezadu gumovým předmětem zaútočit a následně ho svalit na zem. Poté mělo dojít k opakovaným kopům do poškozeného a následně z místa podezřelý muž utekl i se svou kořistí, pro kterou muže přepadl. Tou byly čtyři litry vína. Na základě popisu podezřelé osoby a místní znalostí policisté podezřelého muže dopadli do jednoho dne, tento se k činu doznal. 

U druhého případu v rozmezí zhruba čtrnácti dnů se měl devatenáctiletý muž hned ve třech případech násilím zmocnit mimo jiné finančních prostředků, platebních karet, mobilních telefonů, osobních dokladů či jiných věcí. Obviněný muž měl ve dvou případech využít momentu překvapení, napadnout poškozené zezadu a následně na ně fyzicky zaútočit. Poté se měl zmocnit svého lupu a utéct z místa činu. Ve třetím případě měl muž zezadu přistoupit k ženě sedící na lavičce a s touto se začít přetahovat o kabelku. Vzhledem k fyzické převaze pachatele žena upadla na zem a muž i s kabelkou utekl neznámo kam.

Kriminalistům pomohly záběry z bezpečnostních kamer, které zachytily možného pachatele. Následnou operativní činností byl devatenácti letý mladík dopaden. K činům se doznal a nyní oběma mužům hrozí trest odnětí svobody od dvou do deseti let. 

por. Bc. Eva Michalíková
oddělení tisku a prevence
územní odbor Frýdek-Místek
23. května 2019

vytisknout  e-mailem