Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Popelnice poškodila dvě vozidla 

Frýdeckomístečtí policisté se od včerejších večerních hodin zabývají případem poškození dvou vozidel, kterého se dopustil dosud neznámý vandal v obci Frýdek-Místek na ulici Mánesové. Ten zde spustil z kopce popelnici, která poté narazila poblíž křižovatky ulic Jiráskova a Mánesova do dvou zaparkovaných vozidel. Jednomu z nich, Škodě Citigo, poškodila zpětné zrcátko a způsobila škrábance, druhému vozidlu pak promáčkla kufr a rozbila osvětlení. Škodu majitelé předběžně odhadli na pětatřicet tisíc korun.

V souvislosti s šetřením daného případu žádáme případné svědky události, aby jakékoliv informace, které by mohly objasnit okolnosti případu, sdělili na bezplatnou linku 158 či osobně na Obvodní oddělení policie Frýdek-Místek. Za poskytnuté informace veřejnosti předem děkujeme.

Po dopadení hrozí pachateli či pachatelům za trestný čin poškození cizí věci trest odnětí svobody až na jeden rok.

Devatenáctiletá dívka řídila pod vlivem hned několika drog

Podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky bylo v těchto dnech sděleno devatenáctileté řidičce, která byla se svým vozidlem VW Golf kontrolována policisty z obvodního oddělení policie Palkovice v obci Baška. Žena byla v rámci běžné silniční kontroly podrobena orientačnímu testu detekující přítomnost omamných a psychotropních látek. Po tom, co test prokázal přítomnost látky Amphetamine/Metamphetamine byla vyzvána k lékařskému vyšetření, které je spojené s odběrem krve a moči. To poté řidička absolvovala na protialkoholní záchytné stanici ve frýdeckomístecké nemocnici. Výsledek toxikologického vyšetření prokázal přítomnost metamfetaminu, amfetaminu a THC. Nyní hrozí ženě až jeden rok za mřížemi.

por. Mgr. Lenka Sikorová
tisková mluvčí PČR
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
14. července 2017

Odkazy do noveho okna

1 Poškození popelnicí 2

1 Poškození popelnicí 2 

Detailní náhled

2 Poškození popelnicí

2 Poškození popelnicí 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem