Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Muž měl tvrdit, že jsou to vraky, proto je měl odcizit a následně odvézt na autovrakoviště 

Kriminalisté z 1. oddělení obecné kriminality z Frýdku-Místku v minulých dnech objasnili sérii šesti odcizených vozidel na Frýdeckomístecku. Operativním šetřením, vyhodnocením stop a informací vedlo podezření na 27letého muže.

Bezprostředně po činu byl dopaden policisty, kteří už podezřelého muže měli ve svém hledáčku. První oznámení o odcizeném vozidle staršího typu policisté přijali v polovině června tohoto roku. Taková oznámení, která měla jednu věc společnou, však přibývala.  Vždy se mělo jednat o starší typy auta. Jak se již později ukázalo, dnes již obviněný muž si měl vytipovat starší automobil, poté si měl zajistit odtahové vozidlo a za jeho použití vůz odcizit. Následně měl odjet na autovrakoviště na Karvinsku, kde za vozidlo obdržel finanční hotovost. Poslední lup se mu stal však osudným a při cestě směrem na autovrakoviště byl zadržen policisty i s odcizeným vozidlem. Kriminalistům se ke svému jednání doznal a spolupracoval. Vše vysvětlil jednoduše. Myslel si, že se jedná o opuštěné vraky vozidel, proto je měl odvézt na autovrakoviště. Peníze, které za to obdržel, měl použít pro svou potřebu. Svým jednáním tak poškozeným osobám způsobil škodu za více jak 80.000,- Kč.

Komisař proti muži zahájil trestní stíhání a obvinil ho ze spáchání přečinu krádež. Vzhledem k tomu, že se jedná o recidivistu a ve svém rejstříku trestu má již 11 záznamu, nyní mu za své jednání hrozí až tříleté vězení.

dne 6. srpna 2021

por. Bc. Eva Michalíková

vytisknout  e-mailem