Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - I za bílého dne se kradlo 

Policisté z obvodního oddělení Frýdek-Místek v současné době pátrají po neznámém pachateli, který měl okrást třiapadesátiletého muže. Poškozený muž v sobotu 18. srpna 2018 v odpoledních hodinách seděl v jednom z baru na Frýdeckomístecku, kdy jeho nepozornosti využil pachatel a ze stolu mu měl odcizit položenou peněženku. V této byly uloženy nejen osobní doklady, finanční hotovost, ale mimo jiné i platební karta, kterou musel poškozený co nejdříve zablokovat, aby nedošlo k jejímu zneužití. Podezřelý tak svým jednáním způsobil škodu odcizením převyšující tisíc pět set korun.

V dané věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádež a pro přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což pachateli po jeho dopadení hrozí pobyt za mřížemi až na dvě léta. 

Nevítaná návštěva v marketu 

Včerejšího dne 20. srpna 2018 policisté z obvodního oddělení Frýdku-Místku sdělili podezření osmadvaceti letému muži. Ten měl v pondělí v odpoledních hodinách navštívit jeden z marketů na Frýdeckomístecku a vložit jednu lahev alkoholu do nákupní tašky. Aniž by za tento nákup v hodnotě zhruba sto padesáti korun zaplatil, prošel přes pokladnu, kde už byl zastaven ochrankou prodejny. Svého jednání se dopustil i přesto, že byl za takový čin v posledních třech letech odsouzen.

S podezřelým mužem je v současné době vedeno zkrácené přípravné řízení pro podezření z přečinu krádež, za což mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

prap. Bc. Eva Michalíková
oddělení tisku a prevence
územní odbor Frýdek-Místek
21. srpna 2018

vytisknout  e-mailem