Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Pachatelé krádeží dětského kočárku a jízdního kola byli dopadeni 

Pachatelé krádeží dětského kočárku a jízdního kola byli dopadeni 

Třiačtyřicetiletá žena a třiačtyřicetiletý muž jsou podezřelí z toho, že od konce měsíce dubna do poloviny měsíce května odcizili dětský kočárek a pánské horské jízdní kolo. 

Uvedená žena se přečinu krádeže dopustila na přelomu měsíce dubna, kdy ze sedmého patra jednoho z panelových domů ve Frýdku-Místku odcizila na chodbě volně odstavený dětský kočárek, za více jak deset tisíc korun. Jednání stejného charakteru se dopustil také čtyřiatřicetiletý muž, který dne 12. května 2017 odcizil z prodejny sportovních potřeb ve Frýdku-Místku, a to v průběhu provozní doby, vystavené pánské horské jízdní kolo. Škoda v tomto případě dosahuje částky čtyřiadvacet tisíc korun. 

Pachatelce za tento čin hrozí trest odnětí svobody v délce trvání až na dvě léta, pachateli však až tříletý trest odnětí svobody, jelikož se již v minulosti obdobného činu dopustil. 

Třinečtí policisté kontrolovali podnapilou řidičku

V těchto dnech bylo policisty obvodního oddělení v Třinci sděleno podezření osmačtyřicetileté řidičce osobního motorového vozidla Seat z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Tuto se policisté v rámci běžné silniční kontroly rozhodli zkontrolovat v obci Vendryně v brzkých ranních hodinách dne 4. května 2017. Následným odborným měřením na přítomnost alkoholu v dechu jí byla naměřena hodnota skoro jedno a půl promile.  

Věc je v současné době vedena ve zkráceném přípravném řízení, kde může být řidičce uložen trest odnětí svobody s délkou trvání až na jeden rok. 

nprap. Karolína Bělunková
Skupina tisku a prevence
Územní odbor Frýdek-Místek
17. května 2017

vytisknout  e-mailem