Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Na zloděje vyzrála po svém, uzamkla jej v chatě... 

Tam čekal až do příjezdu policie. Třiadvacetiletý muž nejprve překonal téměř dvoumetrové oplocení zahradní chatky ve Frýdku-Místku, po jeho zdolání pak vypáčil okenici a rozbil okno, kterým se dostal do vnitřních prostor. Chatku ještě stihl prohledat, nicméně jeho počínání přerušila nájemkyně chatky, která jej v objektu uzamkla a zavolala policii. 

Pravděpodobně stejný pachatel se téhož dne vloupal také do zahradní chatky dvaašedesátileté majitelky. Dovnitř vnikl skrze okno toalety a následně se vydal do horních pater budovy, kde sebral peřinu, se kterou pokračoval ven do přilehlé dětské chaty. Zde si lehl na pohovku a usnul. I v tomto případě jej přistihla majitelka chaty, která věc oznámila na linku 158.

Za trestný čin porušování domovní svobody a přečin krádež může být nyní potrestán až tříletým trestem odnětí svobody.

A u chatek ještě zůstaneme…

Dosud neznámý pachatel se během úterý a středy vloupal do třech chatek v zahrádkářské kolonii ve Frýdku-Místku, a to rozbitím či poškozením skleněných výplní. V prvním případě odcizil z chatky láhev vína a několik láhví domácí pálenky, ve druhé chatce nekradl, ale pro změnu zde majiteli něco ponechal, a to své kalhoty, v posledním objektu pak ukradl další láhev alkoholu.

Ubytovaný zmizel bez zaplacení, s sebou vzal i obrazy

Policisté obvodního oddělení Frýdlant nad Ostravicí se v těchto dnech zabývají jednáním padesátiletého muže, který jako host jednoho z ubytovacích zařízení ve Frýdlantu nad Ostravicí nejenže neuhradil svůj pobyt, na rozloučenou navíc ještě ze zdi pokoje „přibral“ dva obrazy, které uschoval do povlečení na peřinu a penzion i se svazkem klíčů bezstarostně opustil. Majiteli tak vznikla škoda přes šest tisíc korun.

S propadlým řidičákem a třemi promile

Podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky si v uplynulých dnech vyslechl sedmapadesátiletý muž z třinecka, který byl kolem poledne kontrolován hlídkou městské policie při jízdě z centra obce Bystřice směrem na obec Nýdek. Následně přivolaní policisté ČR u něj naměřili více jak tři promile alkoholu v dechu. Dotyčný navíc policistům předložil propadlý řidičský průkaz, čímž se dopustil mimo trestného činu i přestupku v dopravě. Policisté muži tedy na místě zadrželi řidičský průkaz a následně jej převezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.

por. Mgr. Lenka Sikorová
tisková mluvčí PČR
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
8. září 2017

vytisknout  e-mailem