Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - K vloupání do kadeřnictví použil kovovou naběračku, byl však dopaden 

Po necelých dvou měsících byli operativní činností třineckých kriminalistů dopadeni pachatelé vloupání do kadeřnictví v Třinci. K samotnému vloupání do provozovny došlo v době od 19. března 2018 do 20. března 2018 v nočních hodinách. U předem vytipované provozovny měl šestadvacetiletý pachatel vytlačit vstupní vchodové dveře a druhý pachatel měl následně sám vstoupit do objektu. K tomu, aby mohl vniknout do samotné provozovny, měl šestatřicetiletý muž následně vykopnout další zajištěné dveře, které se ale nejdříve pokusil pomocí kuchyňské naběračky neúspěšně vypáčit. Z provozovny si poté měl odnést zboží za více jak třicet tisíc korun. Mezi odcizenými věcmi se nacházelo jak drogistické zboží v podobě šampónů, balzámů, laků na vlasy, ale také hřebeny, nůžky, několik kusů žehliček na vlasy a v neposlední řadě také finanční hotovost. Jeden z pachatelů si následně nedaleko místa činu měl přivolat vozidlo taxi služby, se kterým poté i s lupem odjel.  

Jeden z pachatelů byl již v minulosti pro majetkovou trestnou činnost odsouzen a potrestán. Druhý pachatel neměl v době spáchání uvedeného skutku žádný záznam v rejstříku trestu.   

V případě prokázání viny hrozí pachatelům za přečin krádež a přečin poškození cizí věci trest odnětí svobody až na dvě léta. 

nprap. Karolína Bělunková
oddělení tisku a prevence
územní odbor Frýdek-Místek
16. května 2018

vytisknout  e-mailem