Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Vloupání do zahradního domu a sklepní kóje 

Policisté z obvodního oddělení Frýdek-Místek v těchto dnech pátrají po pachatelích, kteří se vloupali do objektů. V prvním případě měl neznámý pachatel v přesně nezjištěné době v minulém týdnu vniknout na oplocený pozemek rodinného domu ve Frýdku-Místku a poté do zahradního domku. Po rozbití okna se tímto dostal do vnitřních prostor, kde už měl následně odcizit například Aku pilu, Aku nůžky, sádrové sošky, ale mimo jiné i několik kusů gramofonových desek. Poškozeným tak způsobil zhruba škodu ve výši čtyř a půl tisíc korun.

V druhém případě dosud nezjištěný pachatel měl v neděli 17. února 2019 ve večerních hodinách vniknout přes pootevřené okno do sklepní kóje u jednoto z panelových domů ve Frýdku-Místku. Zde se měl zmocnit jak měděného materiálu, tak i lisovacích elektrických kleští. Jednatřicetiletý poškozený svou škodu vyčíslil zhruba na šedesát tisíc korun.

Pro oba skutky policisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádež a přečin porušování domovní svobody. V případě dopadení pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. 

por. Bc. Eva Michalíková
oddělení tisku a prevence
územní odbor Frýdek-Místek
18. února 2019

vytisknout  e-mailem