Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdku-Místku

Frýdek-Místek - zadrženi na místě činu, Kradl vše, co mu přišlo pod ruku... 

Zadrženi na místě činu

Tři cizince ve věku od dvaadvaceti do dvaatřiceti let zadrželi policisté v obci Třinec Dolní Líštná. Ti se vloupali do zahradní chaty, kde vypáčili dřevěné okno. Uvnitř odcizili několik lahví s alkoholickými nápoji, které zkonzumovali a poté v chatě přespali. Druhý den tuto skutečnost zjistil majitel chaty, který na místo přivolal policejní hlídku. Ta provedla zadržení pachatelů a jejich následné umístění do cel. V uplynulých dnech jim bylo také sděleno podezření z přečinu krádež a porušování domovní svobody.

Kradl vše, co mu přišlo pod ruku

Uvedeného jednání se dopouštěl i přes to, že byl v uplynulých třech letech za obdobný trestný čin potrestán, a to naposledy pravomocným rozsudkem soudu z poloviny měsíce června 2016.

Třiatřicetiletý muž kradl rozličné zboží z prodejen ve Frýdku-Místku. Nepohrdnul například vlasovou kosmetikou, motorovým olejem, ale ani pánským oblečením. Dne 15. července odcizil z prodejny oděvů pánskou bundu, s dalším zbožím poté odešel do zkušební kabinky, kde jedno z nich uschoval do předem připraveného batohu. Bez zaplacení pak spolu s odcizenými věcmi prodejnu opustil.

Policisté muži sdělili podezření z trestného činu krádež, za což mu hrozí trest odnětí svobody v délce trvání až tři roky.

V obci Staré Hamry bylo vykradeno vozidlo

Dosud neznámý pachatel zde v pondělí 18. července po překonání centrálního zamykání vozidla odcizil tašku s osobními doklady a telefonem majiteli vozidla Škoda Fabia. Muž přišel nejen o doklady, ale také o motorovou pilu, která byla rovněž uložena ve vozidle.

V posledních týdnech se setkáváme s vykradenými vozidly zejména v místech odlehlých, a to tam, kde jsou vozidla zaparkována na odstavných parkovištích u lesa, či podél lesních cest.

Opakovaně tedy vyzýváme řidiče, aby nenechávali ve vozidle žádné věci, i zdánlivá maličkost může přilákat zloděje!

Zloději se však neštítí krást i v blízkosti pietních míst. Své o tom ví devětasedmdesátiletá žena, které v pátek 15. července neznámý pachatel v obci Frýdlant nad Ostravicí odcizil na parkovišti u smuteční síně místního hřbitova, po rozbití skleněné výplně vozidla, koženou kabelku i s jejím obsahem a také nákupní tašku s nákupem.

Vloupal se do objektu stavební firmy

Majiteli stavební firmy v obci Frýdlant nad Ostravicí vznikla škoda přesahující sto tisíc korun. Tu mu způsobil neznámý pachatel, který se vloupal do uvedeného objektu v době od 11. do 15. července 2016. Uvnitř odcizil několik kusů nářadí, v celkové hodnotě okolo osmdesáti tisíc korun. Na více jak dvacet tisíc byla pak vyčíslena škoda, kterou způsobil poškozením dalšího zařízení.

Řídil pod vlivem drog a ještě k tomu bez řidičského oprávnění

Policisté z obvodního oddělení Brušperk zastavili v obci Paskov jednatřicetiletého řidiče, u kterého provedli v rámci dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu zkoušku na přítomnost omamných a psychotropních látek. Ta vyzněla pozitivně a to na látku amfetamin. V jeho moči pak byla zjištěna ještě přítomnost cannabinoidů. Prověřovaný muž uvedený motocykl řídil bez ochranné přilby a i přes to, že není držitelem řidičského oprávnění pro příslušné skupiny.

Krádež věcí z rodinného domu

Ke krádeži osobních věcí z rodinného domu došlo v sobotu 16. července 2016 v obci Třinec, Staré Město. Neznámý pachatel zde vnikl do přízemních prostor domu, odkud odcizil kabelku, ve které se nacházela dámská peněženka s finanční hotovostí. Majitelka rovněž přišla o osobní doklady, a to řidičský průkaz, občanský průkaz a také o kreditní kartu.

Pachatel svým jednáním způsobil škodu za téměř osm tisíc korun.

V případě dopadení a prokázání viny, hrozí pachateli za trestný čin krádež a dále za trestné činy porušování domovní svobody a neoprávněné opatření padělání a pozměnění platebního prostředku, trest odnětí svobody v délce trvání až dva roky.

Nevrátila koloběžku

Dosud neustanovená žena si ve společnosti šestadvacetiletého muže v neděli 17. července 2016 ve Frýdku Místku v prostorách autokempu, na odcizený občanský průkaz, zapůjčila koloběžku, kterou však do předem dohodnuté doby nevrátila. Svým jednáním způsobila poškozené organizaci škodu téměř za čtrnáct tisíc korun.

Za přečiny zpronevěra a podvod, hrozí ženě po jejím dopadení trest odnětí svobody s horní hranicí dvou let.

por. Mgr. Lenka Sikorová
tisková mluvčí P ČR
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
19. července 2016

vytisknout  e-mailem