Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zpravodajství z Lounska

Dopravní nehodovost za minulý týden; Ničili zaparkované auto; Ze zemědělské haly odcizili traktory; U Kauflandu se vloupal do auta  

Dopravní nehodovost za minulý týden

Minulý týden bylo policistům lounského okresu nahlášeno celkem 15 dopravních nehod. Jedna osoba byla při nich těžce zraněna, šest lehce. Škoda činí 2 224 000 Kč. O víkendu policisté vyjížděli k 5 dopravním nehodám, při kterých byl jeden člověk lehce zraněn a škoda vyčíslena na 364 000 Kč. Mezi nejčastější příčiny dopravních nehod se opět zařadila nepřiměřená rychlost a dále nesprávný způsob jízdy.

Ničili zaparkované auto

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření z trestných činů výtržnictví a poškozování cizí věci 20 letému mladíkovi a dále o dva roky mladšímu komplici (oba ze Žatce). Uvedení společně poškodili v Nákladní ulici v Žatci zaparkované vozidlo zn. Mazda 323. Rozbili u něj všechna okna a prokopali dveře. Svým činem způsobili škodu za 20 tisíc korun. Tuto trestnou činnost spáchali v pátek, mezi třetí a čtvrtou hodinou ráno. Po provedených úkonech byli zadržení propuštěni na svobodu.

Ze zemědělské haly odcizili traktory  

O víkendu se do haly se zemědělskými stroji v Hřivčicích vloupal dosud nevypátraný zloděj. Odcizil dva traktory zn. Zetor 7711. Následně byl jeden z odcizených traktorů nalezen na komunikaci 3. třídy mezi obcemi Peruc a Hřivčice. K jeho poškození nedošlo. Po druhém zemědělském stroji policisté pátrají. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a neoprávněného užívání cizí věci.

U Kauflandu se vloupal do auta

Koncem minulého týdne se na parkovišti před prodejnou Kaufland v Lounech vloupal do zaparkovaného vozidla zn. Citröen BX neznámý pachatel. Vypáčil zámek pravých předních dveří, vnikl dovnitř a následně odcizil příruční tašku s osobními doklady a penězi. Poškozenému tak způsobil škodu za celkem 11 000 Kč. Policisté případ šetří jako podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

vytisknout  e-mailem