Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zpravodajství z Lounska

Obviněn z výtržnictví; Vloupal se do chalupy v Blatně; Neuzamčený náklaďák přilákal zloděje  

Obviněn z výtržnictví

Od začátku října minulého roku vyšetřují policisté výtržnosti, slovní a fyzické napadání mezi několika osobami, které tímto způsobem jednaly před i uvnitř budovy Střední odborné školy a Středního odborného učiliště v Podbořanech, kam bez oprávnění vnikly. Po několika týdnech, kdy policisté prováděli výslechy svědků, shromažďovali důkazní materiály a ve věci prováděli nezbytné úkony v trestním řízení, obvinili v těchto dnech 25letého mladíka ze Žatce pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví. Uvedený mladík vnikl 3. října, kolem osmé hodiny ráno, neoprávněně do školy a veřejně tam slovně i fyzicky napadal žáky a učitele. Některým též způsobil drobná zranění, naštěstí bez pracovní neschopnosti. Jelikož byl mladík na pohybu, usnesení o zahájení trestního stíhání se mu podařilo doručit až v pondělí 19. ledna. Vyšetřování probíhá na svobodě. Další osoby z uvedeného incidentu jsou řešeny v přestupkovém řízení. 

Vloupal se do chalupy v Blatně

Policisté šetří vloupání do rekreační chalupy v obci Blatno, ke kterému došlo v minulých dnech. Zloděj si vybral jeden rekreační objekt u rybníka, dovnitř vnikl nezjištěným způsobem, bez použití násilí a prohledal všechny místnosti. Následně z chalupy odnesl různé elektrické i motorové nářadí a další věci. Poškozený škodu vyčílil na třicet tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.

Neuzamčený náklaďák přilákal zloděje

Na svoji neopatrnost doplatil řidič nákladního vozidla zn. Iveco, který v pondělí odpoledne ponechal na několik minut auto neuzamčené a bez dozoru. Zaparkovaný vůz v areálu  jedné firmy v Jimlíně si totiž vyhlédl neznámý pachatel a v nestřeženém okamžiku z něj odcizil mobilní telefon zn. Nokia v hodnotě 12 100 Kč. Po pachateli teď pátrají policisté, skutek šetří jako trestný čin krádeže.   

 

vytisknout  e-mailem