Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zpravodajství z Lounska

Úvěr získal podvodným způsobem; Odložená peněženka v autě opět přilákala zloděje; Řidič přehlédl chodce na přechodu  

Úvěr získal podvodným způsobem

Z trestného činu úvěrového podvodu stíhá policejní komisař 27letého muže ze Žatce. Ten uzavřel prostřednictvím jedné žatecké provozovny úvěrovou smlouvu na nákup telefonu Panasonic v hodnotě 9 999 Kč. Ve smlouvě se zavázal k úhradě deseti splátek po 1 000 Kč, které neuhradil. Dále uzavřel úvěrovou smlouvu prostřednictvím jedné lounské prodejny s brněnskou společností, jako v prvním případě, na nákup televizoru zn. Thomson v hodnotě 13 790 Kč. V tomto případě uhradil při uzavírání smlouvy poue akontaci ve výši 2 068 Kč a dále se zavázal k úhradě dalších splátek. Žádné však neuhradil, přičemž vyšlo najevo, že mladík při uzavírání obou smluv uvedl nepravdivé údaje o svém zaměstnavateli a výši příijmu. Trestní stíhání obviněného probíhá na svobodě.

Odložená peněženka v autě opět přilákala zloděje

Šanci zloději dal majitel vozidla zn. BMW, který vůz zaparkoval v areálu u polikliniky v lounské ulici Pod Nemocnicí a ponechal v něm odloženou peněženku s doklady a platebními kartami. Dosud neznámý pachatel nelenil, rozbil okno a věci odcizil. K této události došlo ve čtvrtek odpoledne, když se poškozený z místa, kde vůz zaparkoval, na pár minut vzdálil. Způsobená škoda byla vyčíslena na 16 tisíc korun.

Řidič přehlédl chodce na přechodu

Dnes, po sedmé hodině ráno, vyjížděli dopravní policisté do žatecké Husovy ulice, kde na přechodu pro chodce došlo k dopravní nehodě. Třiašedesátiletý řidič osobního vozidla zn. Škoda Fabia, jedoucí od kruhového objezdu směrem k nemocnici, přehlédl na přechodu několik přecházejících chodců. S jednou ženou, která dokončovala přecházení, se střetl. Poškozená ve věku 22 let byla rychlou záchrannou službou převezena do nemocnice. Dle předběžného vyjádření lékaře by její zranění neměla být vážná. Alkohol u řidiče vyloučen. Nehodu dále šetří dopravní policisté. 

 

vytisknout  e-mailem