Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z okresu Frýdek-Místek

Bankomat, kola a povinná výživa 

Krádež jízdních kol

Policisté pátrají po pachateli, který vnikl v přesně nezjištěné době, zřejmě o víkendu, do uzamčených společných sklepních prostor v bytovém domě ve Frýdku-Místku. Odcizil tři jízdní kola, dle majitelů se jednalo o kola horská. Předběžná škoda je vyčíslena na téměř 50 000 korun. Neznámý pachatel je podezřelý z přečinu krádeže, za který hrozí dle trestního zákoníku trest odnětí svobody až na dva roky.

Obviněn ze zanedbání povinné výživy

Kriminalisté obvinili muže z Frýdku-Místku z přečinu zanedbání povinné výživy. Dle zadokumentovaných informací neplnil zhruba od poloviny roku 2017 do počátku roku 2019 svou vyživovací povinnost k nezletilému dítěti, přestože mu tuto povinnost mimo jiného stanovil soud.  Muž, kterému hrozí až dvouletý trest odnětí svobody, dluží téměř 40 000 korun. Trestní stíhání je vedeno na svobodě.

Zapomenutá hotovost v bankomatu

Včera dopoledne užila starší paní ve Frýdku-Místku pro výběr hotovosti bankomat. Po uskutečněné transakci však peníze, několik tisíc korun, v přístroji zapomněla a odešla. Dosud neznámý pachatel situace využil a hotovost si přisvojil. Policisté věc prověřují pro přečin zatajení věci. V tomto případě stanoví trestní zákoník trestní sazbu až na jeden rok.

por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
oddělení tisku a prevence, 18. března 2019

vytisknout  e-mailem