Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádež věcí z vozidel

Táborsko – Z vozidel bylo odcizeno různé elektrické nářadí. 

Soběslavští policisté řeší vykradení dvou vozidel.

První případ se stal v obci Brandlín v nočních hodinách z 23. na 24. března letošního roku. Dosud neznámý pachatel vnikl do neuzamčeného vozidla Peugeot Boxer, ze kterého následně odcizil rozbrus, AKU vrtačku, lisovací soupravu a hnědou koženou peněženku, ve které byly tři platební karty, osobní doklady a finanční hotovost. Majitel odhadl škodu na 39 tisíc korun.

V stejné době z 23. na 24. března 2023 se dosud neznámý zloděj vloupal do vozidla Peugeot Boxer, které bylo odstavené na veřejném parkovišti v ulici Pod Zadražilkou v Soběslavi. Po násilné překonání zámku dveří zavazadlového prostoru vnikl do vnitřních prostor, odkud odcizil dva velké rázové utahováky, malý rázový utahovák, velkou AKU vrtačku, malou AKU vrtačku, příklepovou vrtačku, přímočarou pilu, AKU mafl, velký rozbrus, malý rozbrus, osm baterií, dvě nabíječky, tři pistole na hřebíky s třemi nabíječkami a šesti bateriemi a dvě motorové pily. Zloděj způsobil poškozené společnosti odhadem újmu za nejméně 220 tisíc korun.

Soběslavští policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Po pachateli i odcizených věcech intenzivně pátrají.

por. Bc. Lenka Pokorná    ta.pis@pcr.cz

tisková mluvčí a preventistka

27. března 2023

vytisknout  e-mailem