Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Úvěrové podvody

České Budějovice - Plňte řádně své finanční pohledávky. 

Českobudějovičtí kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality vyšetřují případ opakovaného úvěrového podvodu vůči nebankovním společnostem, kterých se pravděpodobně dopustila 33 letá žena z regionu.

Od března 2019 do prosince 2022 si na různých místech Českobudějovicka vědoma si své nepříznivé finanční situace a nedostatečných příjmů a dalších závazků, postupně sjednala u nebankovních subjektů poskytující různé typy úvěrových produktů a zápůjček. Postupně získala 29 úvěrů a zápůjček u 11 nebankovních subjektů, čímž způsobila škodu ve výši za bezmála 76 000 korun.

Do současné doby své pohledávky nedoplatila, kdy se jednotliví zástupci poškozených subjektů obrátili na strážce zákona.

V polovině tohoto týdne si mladá žena převzala usnesení o zahájení trestního stíhání pro naplnění skutkové podstaty přečinu úvěrový podvod, které je vedeno na svobodě.

Připomínáme všem občanům, aby řádně hradili své závazky vůči firmám, které jim poskytly půjčky, a zároveň si nepůjčovali další peníze, pokud nebudou schopni předchozí dluhy splácet. Takzvané „vytloukání klínu klínem“ není nekonečné!

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

16. června 2024

vytisknout  e-mailem