Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Ostravy

Ostrava - Po brutálním napadení policisté na místě činu sbírali i zuby“ 

V druhé polovině ledna tohoto roku v Ostravě – Přívoze na ulici Jirská došlo k fyzickému napadení muže (r. 1968). Tomu všemu předcházela slovní rozepře mezi dvěma muži, kteří jsou bez přístřeší. Příčinou hádky byl zřejmě alkohol a osobní spory mezi muži. Při první rozepři měly padnout facky i pěsti. Poškozený muž se tzv. „fackovačce“ ubránil a z místa odešel i se svým psem právě směrem k ulici Jirská. To se zřejmě druhému muži nelíbilo, proto za ním měl běžet a „svého známého“ brutálně napadnout. Napadení mělo být tak agresivní, že kopy do těla i hlavy a následné šlápnutí na hlavu způsobilo natolik vážná zranění, která si vyžádala hospitalizaci v nemocničním zařízení.

Jeden ze svědků incidentu uvedl, že při venčení svého psa slyšel volání o pomoc a štěkot psa. Proto se vydal za voláním, kde opodál viděl muže ležet na zemi a druhého muže, jak nad ním stojí a dává mu pěstí a kope do oblasti obličeje i těla.  Muž měl být celý od krve, proto okamžitě zareagoval, muže odstrčil, aby zabránil dalšímu útoku. Agresor z místa činu utekl a svědek s poškozeným vše oznámili na tísňovou linku. Na základě popisu od svědka události uniformovaní policisté během několika minut zadrželi podezřelého muže. Kriminalisté provedli ohledání místa činu, kdy nalezli i zuby poškozeného muže po napadení.

Komisař 7. oddělení kriminální služby z Ostravy zahájil proti muži (r. 1976) trestní stíhání a obvinil ho ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a přečinu výtržnictví. Na rozsudek si počká ve vazbě, která byla soudcem akceptována. Za jeho jednání mu hrozí trest odnětí svobody od tří do deseti let.

dne 1. února 2021

por. Bc. Eva Michalíková

vytisknout  e-mailem