Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Ostravy

MŘ Ostrava - Mělo ho tížit svědomí, za dva dny od krádeže auta se přišel udat… 

První listopadový den policisté z obvodního oddělení Ostrava-Mariánské Hory nevěřili vlastním očím ani uším. V odpoledních hodinách přišel 57letý muž s tím, že ho tíží svědomí a už dva dny špatně spí, proto se rozhodl přiznat k odcizení vozidla. V rejstříku trestů má téměř třicet záznamů, svého jednání litoval a výslech ukončil slovy, že už chce začít žít poctivým životem.

Jak sám podezřelý uvedl, na konci října šel po parkovišti a na zemi našel klíče od auta. Zvedl je a následně s těmito „rozblikal“ zaparkované vozidlo. Údajně ho nenapadlo nic lepšího, než do tohoto nasednout a odjet. Věděl, že má zákaz řízení, přesto do auta sedl a nakonec odjel do lesa. Kvůli těžkému terénu došlo k poškození předního kola. Muž měl také poškodit rádio při špatné manipulaci. Nakonec auto uzamkl a při cestě domů s největší pravděpodobností ztratil klíče. Po dvou dnech tížení svědomí policisty odvedl přímo na místo činu, kde opravdu v lese bylo zaparkované vozidlo značky Opel Zafira.

Díky černému svědomí podezřelého mohlo být odcizené vozidlo do dvou dnů od odcizení vráceno zpět do rukou majitelů. Ti si auto cenili na částku zhruba 50.000 korun.

Ve zkráceném přípravném řízení bylo muži sděleno podezření ze spáchání přečinu neoprávněné užívání cizí věci, za což mu v případě odsouzení hrozí až dva roky.

dne 3. listopadu 2023

por. Bc. Eva Michalíková

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem