Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Ostravy

MŘ Ostrava - Objasněná krádež hodinek v Ostravě Porubě 

Tímto bychom chtěli poděkovat médiím za zveřejnění výzvy do tisku a veřejnosti za poskytnutí informací k totožnosti podezřelé osoby. Na základě sdělení veřejnosti došlo ke ztotožnění jednoho podezřelého muže a následně už operativní činností byly ztotožněny i zbývající dvě osoby. Vzhledem k tomu, že nyní policisté disponují informacemi totožnosti všech podezřelých osob, pominuly tedy důvody pro zveřejnění videí či fotografií, které byly s výzvou poskytnuty.

Díky poznatku a následnému šetření policisté vyslechli v dané věci tři osoby, a jak se ukázalo, nebyly si až tak cizí. Z výslechů vyplývá, že se mělo jednat o trojici kamarádů. Nejdříve měl 43letý muž poškodit vitrínu a následně odcizit hodinky, přičemž 30letá žena mu měla dělat stěnu a krýt ho svým tělem. Potom předal své zkušenosti 32letému kamarádovi, který v krádeži pokračoval. Celkem odcizili 4 kusů hodinek a způsobili tak svým jednáním škodu téměř za 30.000,- Kč.

Policisté z obvodního oddělení Ostrava Poruba 1 v dané věci zahájili trestní stíhání a nyní bude s podezřelými vedeno zkrácené přípravné řízení, kdy jsou podezřelí ze spáchání přečinu krádež.

dne 2. listopadu 2021

por. Bc. Eva Michalíková

vytisknout  e-mailem