Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Ostravy

Ostrava - „Podívej se na toho macka, měl říct poškozenému“ 

Policisté přijali oznámení od poškozeného muže (r. 1994), který se měl stát obětí loupežného přepadení se zbraní na zastávce MHD v Ostravě Přívoze. Podezřeného měl znát ze školy, o to bylo lehčí možného pachatele ztotožnit. Kriminalisté s velkým nasazením ihned začali po muži pátrat. Vyhodnotili stopy a následně možného pachatele ztotožnili. Tím byl 25letý muž z Ostravy, který byl již 4x soudně trestán. Do několika dnů i přesto, že se ukrýval, se ho podařilo zadržet.

Z následného prověřování bylo zjištěno, že již důvodně obviněný muž měl přistoupit k poškozenému a domáhat se tzv. „trávy“ se slovy, že chce zahulit, ať mu jí dá. Ve chvíli, kdy zazněla odpověď, že žádnou nemá, obviněný muž přitvrdil a měl začít poškozenému vyhrožovat slovy… „podívej se na toho macka“, měl si vyhrnout tričko a ukázat krátkou černou zbraň. To samozřejmě v mladíkovi vzbudilo strach a rychle nastoupil do právě přijíždějícího trolejbusu. Obviněný muž se nevzdal své touhy po „trávě“ a za poškozeným do ní nasedl. Opakovaně mu měl svými ataky vyhrožovat, až poškozený před zavřením dveří z trolejbusu vystoupil a utekl.

Komisař 7. oddělení obecné kriminality z Ostravy proti muži zahájil trestní stíhání a obvinil ho ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. Dále podal podnět na vzetí do vazby, který byl soudcem akceptován. Nyní mu hrozí až 10 let za mřížemi.

20. ledna 2020

por. Bc. Eva Michalíková

vytisknout  e-mailem