Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Ostravy

MŘ Ostrava - Objasněná krádež stříbrných řetízků 

Policisté z obvodního oddělení Ostrava Vítkovic na začátku ledna přijali oznámení o krádeži stříbrných řetízků z jedné prodejny v nákupním centru Ostravy. Muži zákona začali po možném pachateli pátrat. Zajistili kamerové záznamy, provedli výslechy osob a operativním šetřením se dopracovali k možným pachatelům. Jak se ukázalo, krádež šperků má mít na svědomí čtveřice spolupachatelů (muži ve věku 43, 40, 30 let a 25letá žena). Nejstaršímu muži policisté v nedávné době sdělili podezření za přečin krádež, jelikož mu bylo prokázáno odcizení hodinek a to obdobným způsobem.

Na začátku ledna letošního roku došlo ke krádeži plata stříbrných řetízků přímo z vitríny prodejny zlatnictví. Prodavačka obsluhovala muže a ženu, kteří se tvářili jako pár. Netušila však, že se jedná o volavky a prodavačku chtěli pouze zabavit. Mezitím už do prodejny vešli další dva muži, kteří si začali prohlížet zboží ve vitrínách. Nakonec se přesunuli do zadní části prodejny, jeden z mužů si stoupl tak, aby stínil a druhý násilně vnikl do vitríny, ze které vzal plato s pěti řetízky z bílého kovu. Tyto uschoval a z prodejny společně odešli.

Skupinka pachatelů se ke svému činu doznala a s policisty spolupracovala. Policisté navíc 43letému muži prokázali dalších osm krádeží, které má mít na svědomí. Převážně měl odcizit v drogeriích parfémy či holicí strojky. V jednom případě měl dokonce ukrást v pasáži obchodního domu plyšovou hračku ve tvaru mamuta, která tvořila vánoční výzdobu. Odcizené věci měl prodávat náhodným lidem.

Komisař ve zkráceném přípravném řízení sdělil podezření 43letému muži ze spáchání přečinů krádež a poškození cizí věci. Ostatním spolupachatelům bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu krádež formou účastenství.

Ostrava 1. února 2022

por. Bc. Eva Michalíková

vytisknout  e-mailem