Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Ostravy

MŘ Ostrava - „Fantom sprejerství byl dopaden, myslel, že tvoří umělecké dílo“ 

Také vyhledávání trestných činů je práce našich policistů. Jednu takovou velkou realizaci objasnili policisté z 5. oddělení obecné kriminality Ostrava. O to těžší a komplikovanější tento případ byl, že žádný skutek nebyl oznámen. Vše bylo odhaleno na základě vyhledávání a místní znalosti operativních pracovníků. Mluvíme zde o sprejerství na různé objekty či předměty. Těmi byly například autobusové zastávky, různé budovy jako mateřské školy či komerční budovy, ale také mosty.

Několika měsíční práce, vyhledávání a poskládání takzvané skládačky důkazů nakonec dovedla kriminalisty k 37letému muži z Ostravy. Podařilo se prokázat, že má na svědomí 51 skutků v podobě sprejerství. Komisařka muži ve zkráceném přípravném řízení sdělila podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci.

Podezřelý muž se při výslechu kriminalistům ke všem činům doznal. V přesně nezjištěném čase, v období přibližně od začátku minulého roku až do současnosti měl opakovaně tvořit nápisy, které pro něj měli mít osobní význam z dětství. Téměř všechny se shodovaly, lišila je pouze barva či číslo. Jen v jednom případě chtěl zřejmě nápisem vyznat lásku a k textu přidal jméno ZUZA. Ve výslechu uvedl, že neměl v úmyslu věci poškodit, že svou tvorbu nápisu považuje za umělecké dílo. Možná i proto se měl v minulosti obdobného jednání dopouštět. I přesto, že rok a půl unikal spravedlnosti, nyní může být potrestán až ročním vězením či zákazem činnosti. Celková škoda se vyšplhala téměř na 60tisíc korun.

dne 2. července 2021

por. Bc. Eva Michalíková

Odkazy do noveho okna

1 Posek_1

1 Posek_1 

Detailní náhled

2 Posek_3

2 Posek_3 

Detailní náhled

3 Posek_4

3 Posek_4 

Detailní náhled

4 Posek_5

4 Posek_5 

Detailní náhled

5 Posek_7

5 Posek_7 

Detailní náhled

6 Posek_8

6 Posek_8 

Detailní náhled

7 Posek_9

7 Posek_9 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem