Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zpravodajství z Trutnovska

O víkendu se policisté nenudili 

V průběhu třetího únorového víkendu včetně pátku do pondělního rána 21. 2. 2011 bylo na policejní služebny v trutnovském regionu oznámeno osmnáct nově spáchaných přečinů. Ke všem novým případům policisté provedli prvotní šetření a věci zadokumentovali. Oznámení se týkala zejména majetkové trestné činnosti, mezi kterou patří krádeže prosté a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu neoprávněné užívání cizí věci, zanedbání povinné výživy, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. O víkendových dnech policisté zpracovali dvaapadesát přestupků. Většinou se jednalo o přestupky v dopravě, majetkové delikty a narušení občanského soužití.

 

K požáru bytu došlo v pátek 18. 2. 2011 po poledni na ulici Havířské v Žacléři. Čtyřiatřicetiletý muž ponechal bez dozoru rozhořená krbová kamna, kdy jejich přikládací dvířka byla bez ochranné skleněné výplně. Únikem žhavých částic z topenišťě došlo k zapálení hořlavých částí zařízení bytu a uskladněného palivového dříví. Na místě zasahovala jednotka dobrovolných hasičů ze Žacléře a hasiči z Trutnova. Škoda je vyčíslena na 40 tisíc korun.

Nezvaný host navštívil chatu v katastru obce Lánov. Od počátku měsíce února do 18. 2. 2011 se vloupal do objektu, kde odcizil dvě lahve vína, dvě konzervy, silonovou dámskou bundu a petrolejovou lampu. Majitelé vyčíslili škodu na necelých 1.700 korun. Za přečiny porušování domovní svobody a krádež vloupáním hrozí pachateli až tříletý pobyt za mřížemi.

Do dvou osobních vozidel zaparkovaných v areálu firmy na ulici Žižkova ve Vrchlabí se vloupal v nočních hodinách ze čtvrtka na pátek 18. 2. 2011 dosud neznámý zloděj. Postupně z aut odcizil tři hevery, pákové štípací kleště, kloubový hasák, úhelník, gola sadu, startovací kabely a autorádio. S lupem se nespokojil, a tak ještě z lesnického traktoru odcizil čtyřicet litrů motorové nafty. Způsobená škoda je téměř 16.700 korun. Za protiprávní jednání může soud pachateli uložit trest až na dvě léta.

V průběhu páteční noci do sobotního rána 19. 2. 2011 neznámý zloděj odcizil z odstavného parkoviště v Peci pod Sněžkou – Velké Úpě motorové vozidlo značky VW Passat šedé barvy, RZV 3E6 8227. V té době se v autě nacházely sjezdové lyže, snowboard, lyžařské přilby. Škoda přesáhla částku 173 tisíc korun. V případě zjištění hrozí viníkovi až dvouletý trest. Po pachateli a odcizeném vozidle policie intenzivně pátrá.
 
V sobotu 19. 2. 2011 v časných ranních hodinách přišla o svoji kabelku devatenáctiletá slečna. Ve vestibulu šatny kulturního domu na ulici Vančurova ve Vrchlabí využil drzý zloděj nepozornosti majitelky a „vypůjčil“ si odloženou příruční dámskou kabelku, tzv. psaníčko. V kabelce měla uložen mobilní telefon značky Nokia N8, peníze a kosmetiku. Krádeží pachatel způsobil škodu za 13.650 korun.
Policie apeluje na návštěvníky zábavních podniků a dalších restauračních zařízení, aby si své věci lépe hlídali a nedávali tak svojí nepozorností, někdy i lehkomyslností příležitost vykutáleným zlodějům.

Do objektu mateřské školky ve Voletinách v Trutnově se násilím vloupal v neděli před třetí hodinou ranní sedmadvacetiletý muž. Po příjezdu policejní hlídky se zloděj nacházel ještě uvnitř objektu a při útěku z místa byl policisty zadržen. Rozbitím skleněné výplně okna způsobil škodu za 200 korun. K odcizení věcí nedošlo. Policisté viníkovi sdělili podezření pro pokus krádeže vloupáním, kdy mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi. Věc je vedena na trutnovské policejní služebně ve zkráceném přípravném řízení.

Přes víkend při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu dopravní policisté zjistili 39 přestupků, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích. Za uvedené přestupky jim byly uloženy pokuty ve výši 37 tisíc korun. U 131 řidičů policisté provedli dechovou zkoušku na alkohol, jeden z řidičů požil alkoholické nápoje před jízdou. Muži a ženy v bílých košilích zpracovali od pátku do neděle celkem čtyři dopravní nehody, které se obešly bez zranění.

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali o víkendu včetně pátečního dne 127 telefonátů, 49 z nich bylo využito a zbývajících 78 nesouviselo s prací PČR. 

nprap. Věra Krejčová
21. 2. 2011


  

 

vytisknout  e-mailem