Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Evropský den obětí trestných činů

ZLÍNSKÝ KRAJ: Policejní majáky se rozblikaly i napříč Zlínským krajem. 

V úterý 22. února 2022 ve 12 hodin po dobu 1 minuty se rozblikaly majáky na policejních vozech před služebnami či jinými vybranými místy ve Zlínském kraji. Policisté spolu s pracovníky probační a mediační služby vyjádřili minutou ticha svou úctu k obětem trestných činů.

V rámci Krajského ředitelství policie Zlínského kraje jsou pro komunikaci s oběťmi určeni specialisté a krizoví interventi z řad policistů či přímo psychologů. Pro komunikaci se zvlášť zranitelnými obětmi (děti, ženy, senioři) využíváme speciální výslechové místnosti, které máme ve Zlíně a Vsetíně, kde s obětí komunikuje proškolený odborník tak, aby nebyla prohlubována psychická zátěž z protiprávního jednání a nedocházelo k sekundární viktimizaci.

Díky modernímu a pohodlnému vybavení těchto prostor se u obětí snižuje jejich psychická zátěž. Místnosti jsou vybaveny mimo jiné i dětskými doplňky. Působí tak útulně a bezpečně, což je velmi důležité k navození důvěry mezi obětí a vyslýchajícím specialistou.

Více informací o pomoci obětem trestných činů naleznete v tomto odkazu: https://www.policie.cz/clanek/informace-pro-obeti-trestnych-cinu-a-zasazene-mimoradnymi-udalostmi.aspx

22. února 2022, por. Bc. Jitka Lysáčková

Odkazy do noveho okna

1 Evropský den obětí TČ 1

1 Evropský den obětí TČ 1 

Detailní náhled

2 Evropský den obětí TČ 2

2 Evropský den obětí TČ 2 

Detailní náhled

3 Evropský den obětí TČ 3

3 Evropský den obětí TČ 3 

Detailní náhled

4 Evropský den obětí TČ 4

4 Evropský den obětí TČ 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem