Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policisté odhalili cizince s padělanými doklady

ZLÍNSKO: Cizinci teď 1 rok nesmí na území všech členských států EU. 

Policisté z odboru cizinecké policie odhalili šest cizinců moldavské státní příslušnosti, kteří si opatřili padělaný rumunský doklad, aby mohli v České republice pracovat, a tím se prokazovali. Cizincům policisté sdělili podezření z trestného činu padělání a pozměnění veřejné listiny a vyhostili je z ČR.

Policisté z cizinecké policie se vydali uplynulý týden do jedné firmy na Zlínsku na kontrolu zaměřenou na oprávněnost pobytu a legálnost zaměstnání zde zaměstnaných cizinců. Ve firmě vyzvali šest mužů, aby se prokázali dokladem totožnosti. Všichni oslovení pánové policistům ukázali rumunské průkazy totožnosti. Specialista na doklady odborným zkoumáním pravosti všech předložených dokladů Rumunska za pomoci technických prostředků na místě zjistil, že všechny předložené doklad jsou padělky. Cizinci pak byli na místě kontroly vyzváni, aby předložili své pravé doklady totožnosti, což nakonec učinili a předložili cestovní pasy Moldavska.

Pro důvodné podezření ze spáchání trestného činu padělání a pozměnění veřejné listy a dále pro podezření, že ve firmě pracují bez platného povolení k zaměstnání, policisté cizince ve věku 20 -47 let zadrželi a eskortovali na policii. Tam jim sdělili podezření z trestného činu padělání a pozměnění veřejné listiny s trestní sazbou do tří let. Podle specialisty na padělané doklady z cizinecké policie se jednalo o velmi zdařilé padělky dokladů.

U soudu dostali cizinci za prokazování se padělanými doklady tří měsíční trest s podmínkou na jeden rok. Jelikož však cizinci u nás pracovali nelegálně, vyhostili je policisté cizinecké policie ve správním řízení na jeden rok z České republiky s tím, že musí vycestovat do 7 dnů. Cizinci tak nesmí po dobu jednoho roku vstoupit nejenom na území ČR, ale na území všech členských států Evropské unie

 

2. srpna 2016, mjr. Mgr. Lenka Javorková

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem