Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Snažil se ujet policistům

VSETÍNSKO: Nebezpečná jízda skončila až po několika kilometrech. 

V sobotu před patnáctou hodinou chtěla policejní hlídka ve Valašském Meziříčí zkontrolovat řidiče osobního automobilu, o kterém měli policisté osobní znalost, že by měl momentálně mít platný zákaz řízení. Jakmile však policisté na služebním vozidle zapnuli světelné a zvukové výstražné znamení doplněné o výzvu k zastavení, sešlápnul řidič zastavovaného automobilu plyn a snažil se hlídce ujet. Vozidlo ujíždělo přes Hrachovec a Zašovou až do Zubří, do ulice Nad Točnou. Tam řidič najel na louku, vystoupil z vozu a snažil se policistům utéct. To se mu ovšem nepodařilo, policisté jej zanedlouho doběhli a zajistili.
Jak následná lustrace zadrženého muže potvrdila, má třicetiletý ujíždějící řidič soudem uložený trest ve formě zákazu řízení motorových vozidel. Již tento fakt z muže dělá podezřelého ze spáchání trestného činu „maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání“. To ovšem nemusí být jediná právní kvalifikace, která se k nebezpečnému jednání třicetiletého muže váže. V průběhu své bezhlavé jízdy, která trvala asi patnáct kilometrů, a během které před policisty ujížděl rychlostí mnohdy překračující i sto padesát kilometrů v hodině, zřejmě ohrozil i projíždějící řidiče či chodce jdoucí podél komunikací. S tím souvisí i podezření, že se tak dopustil dalšího trestného činu, a to „obecného ohrožení“. To ovšem posoudí až vyšetřující kriminalisté, kteří mimo jiné vyhodnotí veškeré dostupné kamerové záznamy.
Je jen souhra šťastných okolností, že během zběsilé jízdy nedošlo k žádné dopravní nehodě a tudíž ani k žádnému zranění.

29. května 2024, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem